0172SPORT, NSV'46-AVV Alphen, Robin Stark

NSV’46 met ruime cijfers langs Snatersen-loos Alphen

Noorden | De dag voor de wedstrijd in Noorden maakte AVV Alphen via het eigen clubkanaal bekend dat de wegen tussen club en trainer Chris Snatersen per direct scheiden. In zijn kielzog vertrok ook assistent Cesar de Kuijer bij de geplaagde Alphenaren. Beiden hadden niet meer het gevoel het tij te kunnen doen laten keren. Ook met interim Jerry van Elsen op de bank bleek de ploeg kanonnenvoer voor de ploeg van Dennis Tijssen, dat dan ook ruim won. NSV’46 kon zichzelf alleen verwijten dat de dubbele cijfers niet werden behaald…

Een kolderiek moment in de achtenzestigste minuut legde pijnlijk bloot hoe het momenteel draait bij Alphen en waarom de ploeg – met een bovengemiddeld aantal technisch vaardige spelers – toch de meest gepasseerde ploeg van deze vierde klasse A is.
Een paniekerige terugspeelbal op doelman Davey Visser stuiterde vlak voor de uitgekomen doelman hoog op en enkel een dosis geluk voorkwam een doelpunt en de op dat moment vijfde Noordense treffer. De bal eindigde tot opluchting van Visser op het dak van zijn doel. Uit de corner die snel werd genomen viel de 5-0 alsnog want de bezoekers stonden nog allesbehalve op te letten en NSV’46 profiteerde daarmee optimaal van andermaal organisatorisch falen van de Alphenaren. Menno de Jong speelde de bal naar Jeffrey Pieterse die het speeltuig met precisie in de verre hoek van het bijna verlaten doel krulde.

Het was tekenend voor het Alphense verweer deze middag, zag ook doelpuntenmaker Pieterse. “Voetballend hebben zij echt wel een aantal leuke voetballers, maar als ze de bal niet hebben klopt er gewoon weinig van. Heel veel ploegen in deze afdeling profiteren hiervan denk ik zo.”

Al binnen zes minuten had de ploeg van Tijssen een comfortabele 2-0 voorsprong ingenomen. Een defensieve blunder van Alphen zorgde ervoor dat Robin van Koert ploeggenoot Kamiel Disseldorp en stelling kon brengen die voor de snelle 1-0 tekende. De tweede treffer kwam op naam van Van Koert zelf. Vlak voor rust bereikte Pieterse met een mooie dieptebal Van Koert die andermaal Disseldorp een niet te missen kans bood. En zo gingen de Noordenaren met een 3-0 voorsprong richting de kleedkamers waar 6-0 ook zeker niet misstaan had gezien alle opgelegde kansen.

“Er had meer gescoord moeten worden, je weet nooit waar dat eind mei nog goed voor is”

Jeffrey Pieterse zag zijn ploeg ondanks de zes treffers ook veel kansen missen

“Van te voren wisten wat er zich deze week bij Alphen had afgespeeld met de trainerswissel, maar we waren scherp want van de uitwedstrijd konden we ons nog goed herinneren dat er een paar hele handige voetballers tussen liepen. Wanneer je dan na zes minuten met 2-0 voor staat kun je wel spreken van een goed begin. Daarna vond ik ons wat terugvallen en die rechtsbuiten kwam ook steeds meer in zijn actie. Bij die jongen kun je doen wat je wilt, maar hij komt je toch wel voorbij dus dat is altijd gevaarlijk, ook bij een 2-0 voorsprong. Maar wij hadden natuurlijk al verder afstand moeten nemen. Ik denk dat we over de hele wedstrijd gezien, en dit is niet overdreven, wel twaalf 100%-kansen hebben gekregen. Wanneer ‘maar’ de helft daarvan een goal oplevert mag je dat matig noemen. Maar al met al een goede overwinning alleen moest er meer gescoord worden, je weet nooit waar dat eind mei nog goed voor is”, keek Pieterse terug op het duel.

Na rust voetbalde NSV’46 dus ook veel kansen bij elkaar. Het publiek moest een minuut of tien wachten op de 4-0, maar na een knappe actie van Florencio Faneyte kon Van Koert zijn tweede van de middag aantekenen.

Pieterse zorgde dus voor de 5-0 en zorgde daarna ook zelf voor het slotakkoord. Dit was ongetwijfeld de mooiste van de middag. Een afgeslagen bal nam hij van zo’n meter of vijfentwintig heerlijk op de wreef en deze verdween kiezelhard tegen de touwen achter een kansloze Visser, 6-0. De veel scorende middenvelder tikt inmiddels dit seizoen al de dubbele cijfers aan en is samen met spits Van Koert de topscorer van de Noordense formatie.

Zo begint NSV’46 dus goed aan de laatste periode en duwt het hiermee Alphen verder in de degradatiezorgen. Zelf bezet men de vijfde plaats en zag het de top vijf dichter bij elkaar kruipen door de zege van SJZ op FC Oegstgeest.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 4A

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven ©; Dorus Boddeke, Kevin Fransen, Perry Lok (61. Stefan van Tol), Robbin Verhaar; Robin Stark (79. Cas van der Hoorn), Jeffrey Pieterse; Florencio Faneyte (61. Yassine El Mariami), Menno de Jong (83. Ayoub El Fahatti), Kamiel Disseldorp; Robin van Koert (61. Pim Koster)

Door: Luuk Valentijn
Foto’s: Kees Verhaar – klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd

Zevenhoven lijkt handdoek gegooid te hebben na afstraffing tegen Zwammerdam

Sportief kent valse start van derde periode na zeperd tegen ASW