Zevenhoven laat dure punten liggen tegen Hazerswoudse Boys

Zevenhoven | Met de wetenschap van nu – het verassende puntverlies van medeconcurrenten NSV’46 en Teylingen – had Zevenhoven wellicht wat zorgvuldiger met de vele kansen omgesprongen dan het deze middag uiteindelijke deed. De verder prima spelende formatie van trainer Danny ter Hoeve misten na de 2-1 voorsprong vele mogelijkheden om de score uit te breiden en kreeg de deksel vervolgens lelijk op de neus toen Hazerswoudse Boys de enige mogelijkheid van de tweede helft wist om te zetten in een doelpunt en de uitslag hiermee wist te bepalen op 2-2.

Helemaal onterecht was het uiteindelijke gelijkspel nu ook weer niet, daarvoor zouden de bezoekers te weinig eer krijgen voor hun harde werken. Naast hard werken beschikt de ploeg uit Hazerswoude ook nog eens over en prima middenveld en is daarom in staat het elke tegenstander erg lastig te maken. Na eerder op bezoek bij NSV’46 met een punt weg te komen lukte het Hazerswoudse Boys deze keer tegen koploper Zevenhoven opnieuw.

De thuisploeg opende ijzersterk en binnen twee minuten had Marco Pellegrom zijn eerste doelpunt alweer in de touwen hangen nadat Falco de Lange de spits op maat bediende in de zestienmeter. Zevenhoven nam daarna wat gas terug en liet langzaam maar zeker de bezoekers beter in de wedstrijd komen. Na vijfentwintig minuten spelen wist Jari Meertens van de bezoekers zich door de Zevenhovense verdediging te soleren om vervolgens alleen voor keeper Connor van Heertum de bal af te leggen op de mee opgekomen Jeroen Groenendijk, die simpel de gelijkmaker mocht binnentikken. Als door een wesp gestoken veerde de thuisploeg op en toonde het direct veerkracht door het tempo op te schroeven. Nick Mooren passeerde tien minuten na de gelijkmaker op prachtige wijze twee tegenstanders om vervolgens de bal op de schoen te lepelen van Marco Pellegrom, die ogenschijnlijk makkelijk zijn ploeg weer op voorsprong schoot en hiermee tevens de ruststand bepaalde op 2-1.

“Als je naar de kansen kijkt doen we onszelf natuurkijk tekort, maar ik vond hun eerlijk gezegd ook wel sterk in de duels. Ze hadden een goede drive.”

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

Na rust bleef Zevenhoven het tempo hoog houden en kansen waren er voldoende. Falco de Lange speelde een goede wedstrijd maar had het vizier deze middag niet op scherp staan. Ook Marco Pellegrom miste een prima mogelijkheid om zijn hattrick te voltooien. Het lukte de thuisploeg maar niet de wedstrijd definitief te beslissen, het hield Hazerswoudse Boys te lang in de wedstrijd en de bezoekers hielden om die reden geloof in een goed resultaat. Een kwartier voor tijd was de enige kans die de bezoekers in de tweede kregen een vrije trap die tot overmaat van ramp ook nog eens werd binnen geknikt door centrale verdediger Beau Gordijn. De geelhemden wilden nog wel, deden er alles aan om de drie punten in huis te houden, maar moesten ondanks een groot veldoverwicht en een groot aantal kansen genoegen nemen met een gelijkspel deze middag.

Door het gelijkspel van NSV’46 en het verassende verlies van Teylingen op bezoek bij Warmunda blijft Zevenhoven koploper. Met nog twee wedstrijden te gaan in de eerste periode, Warmunda-uit en SJZ-thuis, heeft de ploeg dus nog alles in eigen hand om de eerste prijs van het seizoen binnen te slepen.

Sjoerd Zuijdervliet wist na afloop natuurlijk maar al te goed dat zijn ploeg had moeten winnen deze middag, maar zag ook wel de kracht van de tegenstander. “Zij waren sterk in de duels, een ploeg met een goede drive. Ja wij moeten die derde maken natuurlijk want een verdwaalde bal kan er zomaar invliegen en dat gebeurde helaas ook. Vervelend, maar dit kan gebeuren en dan is het overigens wel lekker dat de concurrentie onverwachts ook punten laat liggen.”