0172SPORT, Nieuwkoop-VVSB

Nieuwkoop en VVSB houden elkaar in evenwicht

Nieuwkoop | Met de 0-9 zege van vorige week in de benen trad Nieuwkoop dit weekend op eigen veld aan tegen VVSB. De ploeg uit Noordwijkerhout had vooraf hetzelfde aantal punten en kan dus worden gezien als een concurrent. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek wel toen er na negentig minuten een gelijke stand op het scorebord stond.

Het eerste deel van de wedstrijd was voor Nieuwkoop. Het had de wedstrijd onder controle en kreeg via Boy Vork een grote kans op de openingstreffer. De middenvelder zag hoe de keeper ternauwernood de bal voor de lijn wist te keren. Na een kwartier voetballen hielden de oranjehemden hun adem in, toen Sem Meertens een doorgebroken speler neerhaalde. Hij ontsnapte met een gele kaart en zag daarna hoe doelman Thomas Boekestein de vrije trap van VVSB uit de rechterbovenhoek tikte.

Kansen voor Nieuwkoop bleven daarna volgen via Sam Vijfhuizen en Joris Verweij, maar het was VVSB dat na zeven minuten voor rust de score opende. Een vrije trap werd niet goed uitverdedigd en uiteindelijk verdween de bal in het doel, 0-1. Vlak voor rust drukte Nieuwkoop het gaspedaal andermaal in, maar mogelijkheden van Dirk van den Haak, Hamza Elmaraije en Dave Verhage troffen geen doel. Laatstgenoemde was nog het dichtstbij, maar zag hoe de bal van de lijn werd gekeerd door een verdediger.

De tweede helft was Nieuwkoop duidelijk de bovenliggende ploeg. Toch wilde de bal er niet in. Opnieuw was Verhage er dichtbij, maar hij wist ook een aantal keer Elmaraije te bedienen. Ook de veel scorende spits kreeg de bal niet tegen de touwen. Tien minuten voor tijd lukte dat wel, toen Elmaraije werd neergehaald in het strafschopgebied, een penalty verdiende en deze vervolgens zelf benutte, 1-1.

In de slotfase gingen beide ploegen nog op zoek naar de volle drie punten. Nieuwkoop was via een kopbal van Sam van der Hoorn uit een hoekschop nog dichtbij, maar de bal ging net naast. Vlak voor tijd ontsnapte VVSB nog aan een rode kaart, na een harde overtreding op Elmaraije. De scheidsrechter hield het echter bij een gele kaart. De eindstand werd zodoende 1-1, daar waar Nieuwkoop gezien de kansenverhouding recht had op meer.