Strijdend Sportief moet meerdere erkennen in WDS

Driebruggen | Sportief is het seizoen met een nederlaag gestart. Waar het afgelopen seizoen lang de lijstaanvoerder was mag het nu direct in de achtervolging. Op bezoek bij het uit de vierde klasse afkomstige WDS werd, na een ruststand van 1-1, uiteindelijk met 3-1 verloren.

Sportief moest het doen zonder Sven van Oudenallen die vorige week tegen Nicolaas Boys geblesseerd uitviel en in de warming-up raakte ook nog doelman Nick Stark (die de concurrentiestrijd won van Bjorn van der Laan) geblesseerd aan zijn hand. Een vinger uit de kom belette hem van speken waardoor noodgedwongen Micheal Vijfhuizen onder de lat moest plaatsnemen tot Van der Laan zou arriveren.

In de eerste vijftien minuten gebeurde er bijna niets, Sportief liet de thuisploeg de bal en probeerde er via een counter of lange bal uit te komen. De eerste echte mogelijkheid was echter direct raak. De rechtsbuiten van WDS passeerde twee man en gaf de bal hard voor waarna Quinten Langelaan de bal ongelukkig onder Vijfhuizen doorschoot. Na vijfentwintig minuten leek WDS op 2-0 te komen, de uitstekende spelende rechtsbuiten van WDS was de verdediging wederom te slim af gaf een perfecte voorzet maar de spits kopte in kansrijke positie over. Sportief kon er weinig tot niets tegenover zetten in aanvallend opzicht. Na iets meer dan een half uur kreeg Tosca Wens namens Sportief aan de zijlijn halverwege de helft van WDS een vrije trap te nemen. De verre trap werd onderweg door niemand aangeraakt en verdween vervolgens in de verre hoek achter een verbouwereerde WDS-goalie.

“We geven we het duel eigenlijk in vijf minuten tijd compleet weg”

Sportief-verdediger Florian Nieuwkoop

Direct na rust was WDS heel dichtbij de 2-1 maar het was Vijfhuizen met werkelijk een schitterende redding die de achterstand voorkwam. Het was zijn laatste wapenfeit als doelman want na een klein uur spelen kwam Van der Laan binnen de lijnen en mocht Vijfhuizen de rechtsbuiten positie innemen. Sportief kwam beter in de duels, was feller dan de thuisploeg en leek de wedstrijd naar zijn hand te zetten, echter was het wederom de geweldig spelende rechtsbuiten die na zeventig minuten aan de aandacht van de verdediging ontsnapte. Wederom behield hij goed het overzicht en bood een meegelopen medespeler de kans de bal in het lege doel te schuiven. Toen nog geen vijf minuten later ook de 3-1 viel leek het duel beslist. Weer was het de rechtsvoor met een assist, ditmaal klopte de boomlange spits in zwart-witte dienst Jorg van der Laan in de lucht en kopte de bal tegendraads binnen. In de laatste minuten werd stormram Sander de Groot nog ingebracht en probeerde het van alles, maar kwam het helaas niet meer tot doelpogingen.

Florian van Nieuwkoop was na afloop teleurgesteld maar realistisch: “WDS was vandaag gewoon de betere ploeg, maar we hebben als team keihard gewerkt en ze het heel moeilijk gemaakt. Voor ons viel de bal steeds net niet goed en uiteindelijk geven we het duel eigenlijk in vijf minuten tijd compleet weg.”