Zevenhoven komt opnieuw niet verder dan gelijkspel

Zevenhoven | Opnieuw kregen de geelhemden het niet voor elkaar om, ondanks een veel beter veldspel, drie punten aan het seizoentotaal toe te voegen. Dit keer was het laagvlieger LSVV 70 dat een overwinning voor de thuisploeg in de weg stond. Wederom werden er veel kansen gecreëerd maar werden er bijna evenzoveel gemist. Tot grote frustratie van met name trainer Danny ter Hoeve, die zijn ploeg goed laat voetballen maar te vaak met legen handen staat.

Het is allang niet meer verassend dat Zevenhoven prima start aan een wedstrijd, zo ook afgelopen zaterdag. Het initiatief lag volledig bij de Zevenhovenaren en de ploeg uit Leiden kwam het eerste half uur amper op vijandelijke helft. Afgezet tegen het aantal kansen duurde het zoals gebruikelijk erg lang voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Nadat Marco Pellegrom, die duidelijk niet zijn middag had, al een aantal kansen om zeep had geholpen was het uiteindelijk Falco de Lange die de score opende. De linkermiddenvelder wist uiteindelijk routinier Thomas Waasdorp te verschalken met een prima schot. Ook na deze voorsprong bleef de ploeg van Ter Hoeve drukken om snel in de wedstrijd een beslissing te forceren. Het veldoverwicht was er, de kansen ook, maar de doelpunten bleven helaas uit. Met als gevolg dat de bezoekers steeds meer uit hun schulp durfde te kruipen. Zoals zo vaak was het bij de eerste de beste tegenaanval ook direct raak. Een cornerbal werd moeizaam weggewerkt en via de kluts wisten Leidenaren op gelijke hoogte te komen. De studentenclub, waarbij de gemiddelde leeftijd per student overigens wel opvallend hoog lag, putte duidelijk moed uit de gelijkmaker en wisten bij hun tweede aanval van de eerste helft, na verdedigend geklungel achterin bij Zevenhoven, zelf op voorsprong te komen. De 1-2 tussenstand was lachwekkend en beschamend tegelijk.

“En weer presteren we het om een heleboel kansen te laten liggen. Tja…en als je niet scoort dan win je niet hè!”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

Na rust kozen de bezoekers ervoor om zich alleen nog maar te richten op verdedigen. Het veredelde campingelftal, waarbij zelf de trainer wordt ingezet om de ploeg aan elf man te helpen, was conditioneel niet meer in staat om zelf nog aan te vallen. Éénrichtingsverkeer dus, maar omdat de thuisploeg alle aanvallen door het midden liet verlopen werd LSVV 70 wel erg gemakkelijk gemaakt om stand te houden. Zevenhoven bleef de trechter inlopen en was om die reden niet meer in staat om nog een behoorlijke kans te creëren. Een handsbal werd door scheidsrechter Zuidwijk tot overmaat van ramp nog even over het hoofd gezien en zodoende geloofde niemand die de geel-rode formatie een warm hart toedraagt nog in een goede afloop. Toch kwam er diep in blessuretijd nog loon na werken. De zoveelste corner van de wedstrijd belandde op het hoofd van Falco de Lange en ondanks dat hij zijn inzet met de hand van de lijn gehaald zag worden wees de leidsman dit keer direct naar de middenstip en mocht Zevenhoven juichen voor het heel laat gevonden schamele punt.

Ook concurrenten BSC ’68 en NSV’46 wisten beiden niet te winnen en zo gaat de ploeg van trainer Danny ter Hoeve als tweede de winterstop in en zijn er nog volop kansen om het seizoen te beëindigen met een prijs.