Aarlanderveen verliest ongeslagen status vlak voor de winterstop

Zoetermeer | In de laatste wedstrijd van 2022 is Aarlanderveen tegen zijn eerste competitienederlaag aangelopen. Hierdoor zag men tegenstander DWO en buurman Nieuwkoop passeren op de ranglijst.

Aarlanderveen oefenmeester Sander van Dijk sprak na afloop van een tegenvaller. “Ik denk dat ons niet heel veel te verwijten valt. We hebben echt keihard gewerkt en zeker in de eerste helft hebben we de beste kansen gehad. Het is jammer dat de 1-0 valt uit balverlies op eigen helft. De laatste dertig minuten hebben we wel wat meer risico genomen, waardoor DWO nog een aantal goede kansen kreeg maar Sven Koelewijn stond goed te keepen en hield ons in de wedstrijd. Op basis van de eerste helft denk ik dat we wel wat te weinig hebben gekregen. We hebben er alles aan gedaan om tot de winterstop ongeslagen te blijven, dus deze nederlaag kun je dan wel een tegenvaller noemen ja.”

“We hebben er alles aan gedaan om tot de winterstop ongeslagen te blijven en als je dan verliest is dat een tegenvaller”

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Met een gemiddelde van twee punten per wedstrijd en het veroveren van de eerste periode kan het echter terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft. Wel is er de laatste drie wedstrijden wat zand in de motor gekomen, aangezien het daarin slechts twee punten wist te pakken. De winterstop lijkt dan ook op het juiste moment te komen voor “De Trots van de Polder” dat met een vierde plaats nog volop meedoet voor het kampioenschap. De verschillen bovenin blijven klein, aangezien de eerste negen nog mogen hopen om aan het eind van het seizoen met de schaal te staan.

Opstelling Aarlanderveen:
Sven Koelewijn; Bram Egberts, Mike Hamilton (63. Ruben Rossel), Steven van der Pijl, Ramon Aronius; Lars Overbeek, Paolo van der Straaten, Thom Nouwens ©; Davey Grimmelius, Moussa Kalisse (46. Jimmy Nieumeijer), Junior Sonowo (70. Robin van der Pijl)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto: Leiden Amateurvoetbal

Van der Pijl neemt afscheid bij verliezend TAVV

Zevenhoven komt opnieuw niet verder dan gelijkspel