Nicolaas Boys moet opnieuw genoegen nemen met een gelijkspel

Noordwijk | In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop is Nicolaas Boys er niet in geslaagd om de drie punten mee naar huis te nemen. Op bezoek bij SJC kwamen de Nieuwveners nog wel op voorsprong en leek het de wedstrijd onder controle te hebben. Alleen was het na de rust de controle kwijt en kwam SJC terecht langszij: 1-1.

Zonder een aantal belangrijke spelers reisden de Nieuwveners af naar Noordwijk. Peter Burgmeijer en Fabio dos Santos waren er vanwege blessures niet bij en ook Rocco Uijttewaal zat niet in de wedstrijdselectie. Dit leek Nicolaas Boys in eerste instantie geen pijn te gaan doen want het had de wedstrijd in de eerste helft redelijk onder controle. De middenvelders werden makkelijk gevonden en het balletje ging goed rond. In de achtste minuut leek Nicolaas Boys een penalty te krijgen voor een overtreding op Per Burmanje welke één op één met de keeper kwam. Alleen werd er gevlagd voor buitenspel en de scheidsrechter nam dit over. Niet veel later liet SJC ook van zich horen en zag het hun inzet, na slordig balverlies en matig verdedigen van Nieuwveense zijde, nipt voorlangs gaan.

Halverwege de eerste helft kreeg Nicolaas Boys alsnog een penalty na een overtreding op Sven Hoogervorst. Luke van Veen wist hier wel raad mee en stuurde de keeper keurig de verkeerde hoek in en scoorde hiermee de 0-1. Hierna bleef Nicolaas Boys de bovenliggende partij en bleef het op deur kloppen bij SJC. Echter kwamen de vele voorzetten niet aan of ontbrak het net aan de beslissende pass en gingen de Nieuwveners dus met een kleine voorsprong de rust in.

“In de tweede helft had SJC het anders neergezet. Hier hadden we veel moeite mee en kwamen we er bijna niet meer doorheen”

Renzo Wijfjes | Verdediger Nicolaas Boys

Na rust werd het spelbeeld anders nadat de Noordwijkers in de rust het één en ander hadden omgezet. Nicolaas Boys kon de middenvelders niet makkelijk meer vinden en verloor hiermee de controle in de wedstrijd. Daarnaast liet SJC ook aanvallend meer van zich horen en creëerde het met wat opportunistische lange ballen een paar kansen. In de achtenvijftigste minuut kwam het op gelijke hoogte door een vrije trap van twintig meter langs Xander Hardsteen te schieten.

Na deze gelijkmaker gingen beide ploegen voor de overwinning en ontstond een open wedstrijd. Nicolaas Boys was er via Joey van den Haak en Per Burmanje dichtbij uit een corner, maar zij zagen hun schoten worden geblokt. Ook Milan Hoogervorst probeerde het nog met een spectaculaire omhaal en Luke van Veen was dichtbij met een vrije trap, maar ook deze pogingen gingen er niet in. Ook SJC kreeg nog een aantal kansen en maakten zelfs nog een doelpunt. Deze werd echter afgekeurd voor buitenspel. Beide ploegen moesten dus uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. Hiermee gaan de Nieuwveners over NSV heen, maar ziet het een aantal andere ploegen wel weer dichterbij komen op de ranglijst.

Renzo Wijfjes, welke door een aantal afwezigen weer eens in de basis stond, baalde dat het veldspel van de eerst helft niet werd doorgetrokken in de tweede helft: “In de eerste helft waren we een stuk beter dan SJC. We gaven niks weg en kregen genoeg kansen om de voorsprong te vergroten. In de tweede helft heeft SJC het anders neergezet. Hier hadden we veel moeite mee en kwamen we er bijna niet meer doorheen.” Of hij zichzelf na de winterstop vaker in de basis ziet staan weet Wijfjes niet: “Voor mezelf was het wel weer eens lekker om in de basis te staan. Dat was wel een tijd geleden. Ik hoop dat ik vaker minuten mag maken, maar dat zie ik na de winterstop wel weer.”

Xander Hardsteen; Jordy van Eijk (80. Koen van Leeuwen), Luke van Veen, Jari Wijfjes, Renzo Wijfjes (75. Fitz MacLean); Joost Verkerk, Joey van den Haak ©, Sven Hoogervorst, Ravi Pijper; Milan Hoogervorst, Per Burmanje (75. Michael Heemskerk)