Zevenhoven knokt zich met 10 man langs Woubrugge en pakt koppositie

Zevenhoven | Toen – met nog zeker dertig minuten te spelen – Maurits Splinter zijn tweede gele kaart ontving bij een 2-2 stand hield iedereen die de geelhemden een warm hart toedraagt even de adem in. Maar de ploeg van Danny ter Hoeve rechtte tijdig de rug en wist zich in een ijzersterk laatste half uur te ontdoen van het aanvallend sterke Woubrugge. Uiteindelijk wist de thuisploeg de bezoekers met 5-2 over de knie te leggen en pakte het, na puntverlies van BSC ’68, ook nog eens de koppositie in 4A.

Woubrugge opende brutaal op het kunstgrasveld van Zevenhoven. De laagvlieger liet bij vlagen zien over verrassend veel aanvallende kwaliteiten te beschikken en waren in de beginfase dreigender dan de thuisploeg. Het resultaat bleef dan ook niet uit en na een makkelijk gegeven penalty van scheidsrechter Brouwer pakten de bezoekers al vroeg in de wedstrijd verassend de leiding. Zevenhoven moest reageren maar soepel liep het allerminst in de eerste helft. De geweldige actie van Nick Mooren, hij passeerde twee man om vervolgens de bal snoeihard in de kruising te jagen, was dan ook een zeer welkome bevlieging van de spits en vanuit het niets stond Zevenhoven dus weer naast Woubrugge. De bezoekers reageerde direct door vanuit een corner, die door de Zevenhovense verdedigers inclusief keeper volledig verkeerd werd ingeschat, de stand op 1-2 te brengen. Woubrugge bleef daarna aandringen en met name Berry Peters had zijn handen meer dan vol aan handige aanvallers van de bezoekers. Met soms kunst en vliegwerk wist Connor van Heertum Woubrugge van scoren af te houden en Zevenhoven mocht van geluk spreken dat een vrije trap van Maurits Splinter, vlak voor rust, wel heel gemakkelijk in het doel belandde nadat invalkeeper Tim de Kok volledig over de bal heen dook.

“We hebben een matige eerste helft gespeeld maar ook een geweldig laatste half uur waarin we met 10 man drie keer weten te scoren”

Zevenhoven-trainer Danny ter Hoeve over het niveau van zijn ploeg

In de tweede helft had de thuisploeg de aanvallers van de bezoekers beduidend beter in de hand en kansen waren er nog maar sporadisch. Zevenhoven drong wel aan maar Woubrugge hield de thuisploeg vrij makkelijk in toom. Een half uur voor tijd, toen Maurits Splinter zijn vrije trap wel heel snel nam en bewust tegen een Woubrugge-speler aanschoot in de hoop deze een gele kaart aan te smeren floot scheidrechter Brouwer inderdaad af, trok vervolgens ook een kaart maar gaf deze tot ieders verbazing aan Splinter zelf en aangezien dit zijn tweede gele kaart van de wedstrijd betrof mocht de middenvelder inrukken en moest Zevenhoven verder met tien man. Naar later bleek zou dit het beste deel van de wedstrijd betreffen voor de thuisploeg. Lennart van Zon voelde zich genoodzaakt het spel naar zich toe te trekken in deze fase en deed dit op een formidabele manier. De handige en sierlijke middenvelder, die in topvorm doet denken aan de magistrale Andrés Iniesta, lepelde eerst, na een prachtige actie, de bal op het hoofd van Falco de Lange, die de bal op maat keurig wist binnen te knikken, om niet veel later bij een soortgelijke actie de bal nogmaals panklaar neer te legen voor diezelfde De Lange die hiermee gemakkelijk de 4-2 op het denkbeeldige scorebord mocht zetten. Vlak voor tijd mocht Marco Pellegrom de eindstand zelfs nog bepalen op 5-2 en de inmiddels 36-jarige topschutter maakte hiermee zijn driehonderdste(!) treffer in zijn carrière. Een prachtige prestatie van de spits, maar belangrijker deze middag was natuurlijk het feit dat de mannen van trainer Danny ter Hoeve na zaterdag als verrassend koploper door het leven gaan en nog een mooie en spannende tweede seizoenshelft gaan beleven.

Ter Hoeve was na afloop terecht trots op zijn ploeg. “We hebben inderdaad een slechte eerste helft gespeeld. We stonden defensief niet goed en daarom wisselde ik een aanvallende middenvelder voor een meer controlerende middenvelder. Na rust was het daarom iets beter, totdat we met tien man kwamen te staan. Toen hebben we echt een goed halfuur gespeeld en veel kansen gecreëerd. Als je in die fase niets weggeeft en drie keer scoort doe je het gewoon goed en daarom ben ik uitermate tevreden over hoe we de overwinning hebben binnen gesleept.”