Altior verliest ook van VVZA en zakt af naar laatste plaats

Langeraar | Het is Altior niet gelukt 2023 met een zege te beginnen. Kansen hierop waren er zeker tegen VVZA, echter blijft doelpunten maken een probleem voor de ploeg van Arjan van der Laan. Doordat ze Amersfoorters wél eenmaal raak wisten te prikken werd de wedstrijd verloren en nam Altior tot overmaat van ramp ook de rode lantaarn over van DIOS, dat knap wist te winnen op bezoek bij ROAC.

VVZA begon goed aan het duel zonder dat men echt gevaarlijk werd. De thuisploeg leek de zaakjes achterin goed op orde te hebben. In de zeventiende minuut was een gemakkelijk gegeven vrije schop de opmaat naar de 0-1. De inzet ging dwars door de Langeraarse muur heen maar doelman Jeroen Sassen kon ternauwernood toch nog redding brengen. Hij kon echter niet voorkomen dat de rebound voor de voeten viel van één van de bezoekers die raak wist te prikken.
Kansen waren er de eerste helft over en weer waarbij de grootste kans voor Altior was. Uit een corner werd hard op doel gekopt maar VVZA-doelman Bryan Prins hield zijn doel op knappe wijze schoon.

De tweede helft voetbalde Altior meer dan een handvol kansen bijeen, echter stond het vizier van de voorwaartsen niet op scherp. In blessuretijd leek Reber Taha op aangeven van Tom van der Weijden met het hoofd alsnog de gelijkmaker aan te tekenen, maar weer was het doelman Prins die met een uiterste krachtsinspanning ervoor zorgde dat zijn ploeg de volle buit pakte.

“Ik wel durf te spreken van een onnodige en ongelukkig verlies”

Tim Heikoop denkt dat de punten snel zullen volgen als men zo speelt als tegen VVZA

Invaller Tim Heikoop sprak over een onnodige nederlaag. “Het zat ons, zoals wel vaker dit seizoen, niet bepaald mee. We creëren vandaag zat kansen waardoor ik wel durf te spreken van een onnodige en ongelukkig verlies.” Dat directe degradatie voor Altior steeds dichterbij komt beseft ook de Langeraarse aanvaller: “Ja het wordt zeker lastig directe degradatie te ontlopen. Al denk ik wel dat als we alle wedstrijden zo spelen als vandaag dat we zeker nog punten gaan pakken.”

Jeroen Sassen; Stan Janssen, Tom van Vliet, Rody Blommestijn (Pim Lek), Bram Hartveld; Eray Bozkurt (Tim Heikoop), Sam van der Meer (Thijs Koopman), Tom van der Weijden ©, Reber Taha; Rick Keijzer, Luuk den Haan

Bron en beeld: Nico van Smoorenburg