Zevenhoven in slotfase langs Aarlanderveen

Zevenhoven | De verwachtingen vooraf waren hooggespannen. Chris Snatersen lijkt het bij Zevenhoven – ondanks de magere tegenstand tot dusverre – al aardig op de rit te hebben, Gerard van der Klok is met het vernieuwde Aarlanderveen nog zoekende. Een mooie testcase voor beide ploegen om te kijken waar ze nu echt staan.

Bij zowel Zevenhoven als Aarlanderveen ontbraken om uitlopende redenen een aantal sterkhouders. Wel maakte Maurits Splinter bij Zevenhoven zijn officieuze debuut, hij ontbrak nog in de drie voorgaande wedstrijden.

In het eerste half uur waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, de beste mogelijkheden waren echter voor de bezoekers. Toch kwam Zevenhoven tien minuten voor rust aan de leiding. Een steekpass van Robert Mooren vanaf het middenveld bereikte broertje Nick. De jongere Mooren – die de gehele voorbereiding al in topvorm verkeert – krulde de bal met zijn mindere linkerbeen achter de achttienjarige Jens Hellingerwerf.

Mede door een aantal wissels verloor Zevenhoven in de tweede helft de grip op de wedstrijd en kon Aarlanderveen een aantal keer naar hartelust combineren. Toch kreeg de bij Zevenhoven ingevallen Job Zoll de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Oog-in-oog met Hellingerwerf wist hij dit buitenkansje niet te benutten. Twintig minuten voor tijd was Kees Boekel aan de andere kant wel trefzeker na goed voorbereidend werk vanaf de rechterflank: 1-1.

Na deze gelijkmaker kreeg Zevenhoven het middenveld weer in handen en werd het de bovenliggende partij. In de tachtigste minuut leek Zevenhoven de wedstrijd te beslissen. Robert Mooren legde de bal na een goede actie op de linkerflank terug op de zestienmeter. Splinter bleef rustig en schoot de bal koeltjes met zijn linker binnen: 2-1. Niet veel later een vrijwel identieke aanval. Ditmaal was Falco de Lange de aangever en mocht Nick Mooren voor zijn tweede treffer aantekenen. Nadat Robert Mooren nog de buitenkant van de paal trof was het slotakkoord voor Aarlanderveen. Davey Grimmelius lobte de bal op sublieme wijze over Martijn Brouwer heen (3-2), spannend werd het echter niet meer want luttele seconden later klonk direct het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Heemskerk.