Altior maakt pijnlijk kennis met de zaterdag eerste klasse

Langeraar | Altior kreeg afgelopen weekend in de eerste bekerronde bezoek van Voorschoten’97 dat uitkomt in de zaterdag eerste klasse. Dat er een groot verschil zit tussen de zondag tweede klasse en de zaterdag eerste klasse werd door de geel-groene bezoekers met duidelijke cijfers kracht bij gezet: 1-7.

Altior kreeg door de KNVB opgelegd dat men op de voor hen onbekende zaterdag tegenstander Voorschoten’97 diende te ontvangen. Dat verschil tussen zaterdag en zondagclubs steeds groter wordt, ondervond Altior al tijdens de traditionele kermiswedstrijd tegen buurman TAVV.  Tegen de blauw-witte buurman – uitkomend in de zaterdag derde klasse –  kon men redelijk meekomen maar werd er nipt met 0-1 verloren (doelpunt van de van NSV’46 overgekomen aanvaller Robin van Koert, red.). Een resultaat waar trainer Arjan van der Laan niet wakker van zal hebben gelegen. In de voorbereiding is het zoeken naar de juiste formatie en samenstelling, zeker wanneer je nieuw binnenkomt als trainer. Ook ontbreken er vaak nog veel spelers, zo ook afgelopen zaterdag.

Binnen het kwartier keek de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aan en toen men aan de thee zat was deze verdubbeld. Na de welkome rust deed Tom van der Weijden iets terug door de 1-4 op het scorebord te zetten, alvorens de bezoekers een tandje bijschakelden en alsnog uitliepen naar 1-7.

Aanvoerder Thijs Noordsij was na afloop duidelijk. ‘Voorschoten was heel duidelijk een maatje te groot voor ons, het niveauverschil was heel duidelijk. Ik hecht er niet zoveel waarde, we misten vandaag nog een aantal spelers die we in mijn ogen straks in de basis gaan zien. Zo is er met Sebastiaan van Veen en Tom van Vliet wat routine bijgekomen. Sebastiaan komt vanuit een lager elftal en Tom is overgekomen van DOSR. Beide zijn verdedigers van respectievelijk 25 en 28 jaar oud. De gemiddelde leeftijd schiet daarmee ook omhoog, wat dit jeugdige team goed zal doen. Ervaring in de laatste linie is wat we goed kunnen gebruiken.’
Over zijn nieuwe trainer, oud-profvoetballer Van der Laan is Noordsij goed te spreken. ‘Ik ben erg enthousiast ja. De trainer is ontzettend gedreven en ik heb het gevoel dat hij ons in die korte periode dat we samenwerken al echt beter heeft weten te maken. Dit is mooi om te zien en te ervaren.’

Foto: Nic van Smoorenburg

Ambitieus Graaf Willem II VAC maatje te groot voor zoekend NSV’46

Zevenhoven in slotfase langs Aarlanderveen