Zevenhoven in doelpuntenfestijn langs SJC

Noordwijk | Alsof het ‘weekendvoetbal’ al was begonnen, moest Zevenhoven om 16:00 uur aantreden in Noordwijk tegen de plaatselijke SJC. Op eigen veld werd met ruime cijfers van ze verloren: 1-5. Ook in de uitwedstrijd kreeg de ploeg van Chris Snatersen vijf treffers om de oren, ditmaal was het echter zonder gevolgen doordat het zelf voor een half dozijn aan treffers zorgde.

Bij rust keek Zevenhoven tegen een 2-1 achterstaan aan, nadat SJC tweemaal aan de leiding was gekomen. Tussendoor zorgde Robert Mooren – de dynamische middenvelder die vorige week ook al scoorde – voor de gelijkmaker.
In de tweede helft leek Zevenhoven binnen vijfentwintig minuten orde op zaken te stellen. Via Raymond Wens, Berry Peters en tweemaal Erik de Boer boog Zevenhoven een 2-1 achterstand om in een 2-5 voorsprong. Vooral de treffer van Peters was een beauty, hij zorgde met een omhaal voor de 2-3.
Ondanks de ruimte voorsprong maakte Zevenhoven het toch nog spannend. SJC wist namelijk terug te komen tot 4-5, uiteindelijk gooide de ingevallen Nick Mooren de wedstrijd op slot door in de slotfase voor de 4-6 te tekenen.

‘We waren veel beter vandaag, maar brachten onszelf in de problemen door grote fouten te maken’

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

Aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet verliet bij een ‘veilige’ 2-5 voorsprong licht geblesseerd het veld en was na afloop blij met de drie punten. ‘Wij waren veel beter vandaag en kregen van SJC ook de ruimte om te voetballen. Echter maakten wij het onszelf moeilijk door een aantal grote fouten te maken waaruit zij wisten te scoren.’
Volgende week wacht voor Zevenhoven de thuiswedstrijd tegen koploper Aarlanderveen, dat aan een overwinning genoeg heeft om kampioen te worden. ‘Dat kan weleens een spannend potje worden’, aldus de defensieve leider van Zevenhoven.