0172SPORT, NSV'46, vv Swammerdam, Cas van den Hoorn, Lars Kremer

NSV’46 doet uitstekende zaken in aanloop naar degradatiekraker

Noorden | Een week voordat de ploeg van Dennis van den Ing op bezoek moet bij nummer laatst BSC ’68 heeft het uitstekende zaken gedaan door in de thuiswedstrijd tegen vv Zwammerdam de volle drie punten te pakken. Achteraf waren dit zeer noodzakelijke punten gezien de wedstrijd vier kilometer verderop waar BSC ’68 verassend met 1-3 wist te winnen van sv Nieuwkoop. De voorsprong op de rode lantaarn bedraagt zodoende nog altijd twee punten.

De Dammenaren hadden op Sportpark de Koet misschien het betere veldspel en een licht voordeel als het op balbezit aankwam maar tot grote problemen leidde dit niet voor de Noordense defensie dat onder leiding stond van het gelegenheidsduo Daan Koot en Stefan van Tol. De eerste helft was er één grote mogelijkheid voor de bezoekers te noteren. In de achtste minuut kopte Reijer Peters de bal uit een corner langs Bas Kalshoven maar die werd op de doellijn geassisteerd door Robbin Verhaar die erger voorkwam. De thuisploeg zette hier veel gevaarlijke uitbraken tegenover. Zo was diezelfde Verhaar dichtbij na een splijtende pass van Lars de Jong maar wist de uitstekende doelman Emiel Samsom zijn inzet tot corner te verwerken. Vanuit de corner was Van der Hoorn dichtbij toen hij de diepe bal in één keer vanuit de lucht op doel volleerde maar wederom bracht Samsom redding.

Na iets meer dan een half uur dook De Jong op voor Samsom maar kreeg bij zijn doelpoging een overduidelijke duw in de rug waardoor arbiter Karel van Valen naar de stip wees. Van den Hoorn mocht aanleggen voor dit buitenkansje maar wederom moest hij zijn meerdere erkennen in Samsom. Twee minuten later was het dan toch raak. De sterk spelende De Jong ging aan de rechterkant op avontuur, kapte een tegenstander uit, leek de bal even te verspelen maar wist terug in balbezit te komen middels een goed blok om het leer vervolgens kiezelhard met zijn linkerbeen in de linker bovenhoek te jagen, 1-0.

Na rust zette Zwammerdam van meet af aan de aanval in maar bleef NSV’46 de gevaarlijkste ploeg. Zo was ook de eerste kans na de thee voor de thuisploeg. Echter wist Roy Fransen voor leeg doel niet de bevrijdende tweede treffer te noteren. De thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd en met name de tweede bal werd steeds veroverd. Na een uur spelen pareerde Samsom eerst een mooi tegendraads schot van De Jong en wist hij vervolgens met de voeten redding te brengen op een inzet van Van den Hoorn. Het verwachtte doelpunt viel vervolgens onverwachts aan de andere kant. De rappe invaller Thijs Nulle bediende aanvoerder Lars Kremer op maat: 1-1.
Lang konden de groenhemden niet genieten van de gelijkmaker want twee minuten later was deze alweer tenietgedaan. Michael van Koert nam een vrije trap kort op De Jong die in de dekking stond maar het grote lichaam goed tussen de bal en de verdedigers hield en vervolgens weer klaarlegde voor Van Koert. Op schitterende wijze plaatste hij de bal over een verbouwereerde Samsom heen, 2-1.

‘Ik vond het een typische vierde klas wedstrijd, niet echt goed voetbal maar wel veel inzet’

Daan Koot | Gelegenheidsverdediger NSV’46

Tien minuten voor tijd bracht Van den Ing de vijfendertig-jarige Jelle de Jong binnen de lijnen. De voormalig goalgetter voetbalt al enkele jaren in een lager elftal maar vanwege personele problemen zag Van den Ing zich genoodzaakt een beroep op hem te doen. Hij hoopte met de nog altijd snelle De Jong in de counter Zwammerdam definitieve nekslag toe te brengen. Een doelpunt leverde het niet op, wel een rode kaart: De Jong maakte Toine Kremer de bal afhandig waarna Kremer zeer dom en veel te laat De Jong naar het kunstgras te werkte. Van Valen interpreteerde het als natrappen wat Kremer dus op een directe rode kaart kwam te staan.

NSV’46 kwam verder niet meer in de problemen zag ook Daan Koot. ‘Ik vond het een typische vierde klas wedstrijd, niet echt goed voetbal maar wel veel inzet. Ik vond Zwammerdam wat makkelijker voetballen maar qua kansen waren wij de gevaarlijkste ploeg.’ Over zijn eigen (nieuwe) rol was hij ook redelijk tevreden. ‘Het is natuurlijk een uit nood geboren oplossing maar het stond vandaag goed. Ik denk dat ik aan deze rol maar aan moet gaan wennen want ik ben bang dat de trainer hier komende weken met de afwezigheid van Kevin Fransen niets meer aan gaat veranderen’, aldus Koot die zichzelf en Stefan van Tol gekscherend al bestempelde als de Rinus Israël en Theo Laseroms van Noorden.