TAVV maakt zich op voor derde klasse

Leiderdorp | Na een moeizame eerste seizoenshelft, wist TAVV na de winterstop de punten bij elkaar te sprokkelen en het gat naar de ploegen boven zich langzamerhand te dichten. Totdat de uitwedstrijd bij concurrent DoCoS met 4-0 werd verloren, dit leek als eerste ‘knock-out’ voor de ploeg van Frenk van der Kleij te voelen. Vorige week werd er ook nog op eigen bodem met 0-5 verloren van titelkandidaat UVS, waardoor TAVV zonder al te veel vertrouwen naar Leiderdorp zou afreizen voor de uitwedstrijd tegen RCL.

Toch kwam TAVV weer iets beter voor de dag dan in de vorige twee wedstrijden. Verloren werd er echter wel, ditmaal stond er alleen geen grote nederlaag op het scorebord. ‘Het was opnieuw geen goede wedstrijd, maar dit was van beide kanten het geval. Ook het veld hielp hier niet aan mee’, aldus Kevin van Wijk, het loopwonder van TAVV.

‘Het was een slechte wedstrijd van beide kanten’

Kevin van Wijk | Middenvelder TAVV

Bij rust waren beide ploegen nog in evenwicht. RCL had de score geopend, Van Wijk zorgde uit een vrije trap voor de gelijkmaker en tekende daarmee voor zijn vijfde competitietreffer van het seizoen, waarmee hij tevens clubtopscorer is. In de tweede helft wist alleen de thuisploeg uit Leiderdorp nog het net te vinden, waardoor RCL naar een plaats in het linkerrijtje klom en voor TAVV de derde nederlaag op rij volgde.

TAVV lijkt zich nu neer te moeten leggen met degradatie naar de derde klasse. Met nog vier wedstrijden te spelen en een achterstand van acht punten op de ‘veilige’ dertiende plaats – dat overigens alleen nog maar een plaats in de nacompetitie betekent – kunnen de Ter Aarders volgende week al degraderen in de thuiswedstrijd tegen Valken ’68. Echter moet het dan zelf verliezen en moeten SC Monster en DoCoS winnen, de verwachting is dan ook dat het lot pas in mei bezegelt wordt.

Edwin Pieterse; Björn Valentijn (83. Boris Zornig), Lars van der Pijl ©, Jesse Modderaar, Chiel Konings; Kevin van Wijk, Randy Verwoerd, Donny van der Neut (24. Mitchel van Wijk), Bas Ouwerkerk; Nick Straver, Mitch Keijzer (73. Jordy Hoogervorst)

Archieffoto Kees Verhaar. Inzet: Aanvoerder Lars van der Pijl