Zevenhoven herstelt zich knap en pakt 3 punten tegen SJZ

Zevenhoven | Eind vorig seizoen verloor Zevenhoven kansloos van SJZ tijdens de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Hoe anders was dat afgelopen zaterdag toen de thuisploeg overduidelijk de bovenliggende partij was en eigenlijk met grotere cijfers had moeten winnen van de ploeg uit Zoeterwoude. De dikverdiende 2-1 overwinning leverde een welkome driepunter op en een goed gevoel voor de wedstrijd van volgende week tegen NSV’46.

Dat er vorige week tegen Warmunda een wanprestatie was geleverd daar waren de mannen van trainer Danny ter Hoeve het allemaal wel over eens. Belangrijk was dus om zich weer te herstellen, een overwinning te boeken en daarna hopen dat er middels een wonder toch nog de winst van de eerste periode gevierd zou kunnen worden. Gewonnen werd er dus wel, het wonder bleef helaas voor de geelhemden uit.

Marco Pellegrom verscheen wederom niet aan de start, de spits kampt met een enkelblessure en het is nog maar de vraag of hij de wedstrijd van zaterdag tegen NSV’46 gaat halen. Zonder Pellegrom zijn tegenwoordig alle ogen gericht op die ander spits in vorm, Nick Mooren. De snelle voorhoedespeler liet zijn ploeg ook deze wedstrijd niet in de steek. Na een dieptepass van Berry Peters liet hij de gehele achterhoede van SJZ, inclusief keeper, de hielen zien en scoorde vervolgens prachtig de 1-0. En als er dan toch om mooie doelpunten gevraagd wordt wil Maurits Splinter zich ook vaak wel even melden. De actieve middenvelder schoot in de vijfentwintigste minuut prachtig raak door met links de bal in de winkelhaak te krullen. Tot dan toe domineerde Zevenhoven en was de tussenstand verre van verassend te noemen. Toch wist SJZ vanaf dat moment het heft in handen te nemen, de ploeg werd sterker en dat betaalde zich vlak voor rust uit nadat Marc Griffioen namens de bezoekers wist te scoren. De aanvaller mocht binnen de zestienmeter draaien en schieten van de Zevenhovense verdediging, waar korter dekken toch echt de oplossing voor het gevaar zou zijn geweest.

“Als spits ban je afhankelijk van de ballen die je krijgt en omdat we dit seizoen wat aanvallender spelen krijg je meer ballen en gaat het wel lekker dit seizoen”

Nick Mooren | Aanvaller Zevenhoven

In de tweede helft kwam de thuisploeg zelden nog in gevaar. Er waren wel degelijk countermogelijkheden voor SJZ maar de bezoekers gingen hier steevast slordig mee om. Zevenhoven kreeg wel degelijk de kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Gareth Rowlands viel goed in en had de 3-1 op zijn schoen, maar de aanvaller miste alleen voor keeper Oscar Koek. Na zo’n dertig minuten spelen werd onbedoeld de show gestolen door scheidsrechter De Geus. De leidsman floot tot ieders verbazing een kwartier voor tijd opeens af wat tot grote hilariteit leidde op en om het veld. De thuisploeg wandelde lachend en dik tevreden al naar de kleedkamer, de bezoekers konden deze vreemde beslissing uiteraard minder waarderen en na lang protest zag de man in het zwart uiteindelijk in dat hij een grote vergissing had gemaakt. De spelers van Zevenhoven werden vriendelijk verzocht hun wandeling richting kleedkamer te staken en weer gewoon deel te nemen aan het laatste stuk van de wedstrijd. Na de hervatting had Nick Mooren vlak voor tijd zijn tweede goal van de middag moeten maken, maar ook hij wist vrij voor keeper Oscar Koek niet tot scoren te komen en zodoende werd de ruststand ook de eindstand en wist Zevenhoven met een 2-1 overwinning dan misschien niet de periode te pakken maar hield het wel de aansluiting met de top in 4A.

Nick Mooren beaamde dat de score wel wat hoger had mogen zijn deze middag maar was vooral blij met de drie punten. “De pot tegen Warmunda was geen goede wedstrijd van ons. We gingen weer lange balen spelen terwijl we dit seizoen steeds laten zien dat we beter zijn wanneer we de bal rond laten gaan. Maar deze wedstrijd pakte we het bij vlagen weer goed op, maar had de uitslag wel wat ruimer mogen zijn.”

Opstelling Zevenhoven:
Connor van Heertum; Lars Jansen, Sjoerd Zuijdervliet, Jop Vianen, Berry Peters; Tobias van der Voorn, Robert Mooren (59. Gareth Rowlands), Lennart van Zon (77. Robin Leliveld); Falco de Lange, Nick Mooren, Maurits Splinter (87. Stan Brouwer)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Nieuwkoop zet ongeslagen reeks verder door en verslaat ook FC Oegstgeest

Sportief loopt na fantastische eerste helft over Bernardus heen