Sportief loopt na fantastische eerste helft over Bernardus heen

Woerdense Verlaat | Sportief wist vooraf dat het moest winnen en hopen om nog kans te maken op de periodetitel. De ploeg van Johan Peper speelde een uitstekende eerste helft waarna het ‘slechts’ met 4-0 ging rusten. MMO stond ondertussen op achterstand, maar kwam deze in de tweede helft ternauwernood te boven waardoor zij de periode alsnog grepen. Sportief liep uiteindelijk over Bernardus heen en sloot de eerste periode zo met een zeer ruime overwinning.

Sportief kwam als een wervelwind uit de startblokken in de thuiswedstrijd tegen Bernardus. Al na dertig seconden had het raak kunnen zijn toen Molenaar ontsnapte van de verdediging. Zijn voorzet was echter net te scherp voor collega-spits Daniel van Leeuwen. Nog geen minuut later was Daan Koot, na wederom een mooie aanval, het eindstation maar zijn inzet met zijn mindere rechter bleek een makkelijke prooi. De storm hield aan en in de derde minuut torende Molenaar, na een voorzet van Julien Tamse, hoog boven alles en iedereen uit maar zijn inzet kwam op de paal. De vierde minuut was het dan ‘eindelijk’ wél raak. Een corner van Koot werd door aanvoerder Tosca Wens fraai in de verre bovenhoek gekopt. Sportief hield de druk erop en weer twee minuten later was het Molenaar die schitterend twee man passeerde, vervolgens naar zijn rechterbeen kapte en snoeihard de bal in de verre hoek plaatste voor de 2-0.

Het was aan Bernardus-doelman Jim Beukeboom te danken dat het tot de dertigste minuut duurde voordat de thuisploeg andermaal kon juichen. Ditmaal was Koot het eindstation van een mooie aanval over veel schijven. De ruststand werd bepaald door Wens die na een scrimmage de bal voor de voeten kreeg en verwoestend uithaalde. In de resterende minuten kreeg Sportief nog een viertal mogelijkheden maar het aluminium en vooral de goalie van Bernardus deden erger leed voor Bernardus voorkomen.

“Ons doel is kampioen worden, dat is mooier dan een periodetitel”

Doelman Bjorn van der Laan stond niet te lang stil bij de ‘verloren’ periode

Na rust was Sportief wat slordiger, maar het bleef hard werken en had niks te duchten van de matige tegenstander. Pas een kwartier voor tijd werd de marge vergroot naar vijf. Van Leeuwen werd onreglementair neergehaald, de toegekende strafschop was voor Molenaar die zo zijn twaalfde van het seizoen noteerde. Sportief ging weer makkelijker voetballen en kreeg ook de mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar Beukeboom bleek op inzetten van Koot, Molenaar en de ingevallen Sven van Oudenallen steeds een sta in de weg. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor invaller Youri Querreveld, die in de laatste drie minuten tweemaal op de juiste plaats stond en ze de score opvoerde naar 7-0.

Door overwinning van MMO leverde het helaas geen periode op, desalniettemin was het een prima overwinning van de mannen van Peper, vond ook Sportief-doelman Bjorn van der Laan die voornamelijk toeschouwer was deze middag: “Een prima overwinning waar echt niets op af te dingen valt, we hebben als ploeg helemaal niets weggegeven en scoren zevenmaal, met een beetje meer geluk hadden we de dubbele cijfers kunnen halen. Zonde dat MMO nog terug wist te komen, ze maakten het nog knap spannend daar. Maar ons doel is kampioen worden, dat is mooier dan een periodetitel.”