Nieuwkoop zet ongeslagen reeks verder door en verslaat ook FC Oegstgeest

Oegstgeest | Over de resultaten van het vlaggenschip heeft men weinig te klagen in Nieuwkoop dit seizoen. Alleen op de eerste speeldag van de competitie werd er verloren, dat maakt dat de ploeg van trainer Boris van Es al sinds 1 oktober ongeslagen is. Nu is het zaak om wat plekjes te stijgen op de ranglijst, want het staat allemaal nog dichtbij elkaar.

Bij een overwinning kon zaterdag in ieder geval een plekje worden gewonnen. Tegenstander FC Oegstgeest stond één punt boven Nieuwkoop, dat met de 17-jarige rechtsback Noë Esselink andermaal een nieuw talent in de basis had staan. In de openingsfase was het de thuisploeg dat voornamelijk de bal had, maar het was Nieuwkoop dat de kansen kreeg. Tweemaal ondernam Sam van der Hoorn een poging, maar de keeper kon op de eerste poging redding brengen en de tweede zag hij over gaan.

Nieuwkoop werd sterker en sterker en dwong Oegstgeest volledig terug op eigen helft. Sam Vijfhuizen kreeg kort achter elkaar twee mogelijkheden, maar het was Hamza Elmaraije die de score opende. Van een meter of twintig schoot hij de bal binnenkant paal achter de Oegstgeest-doelman voor de 1-0. Ook na het openingsdoelpunt was Nieuwkoop sterker en Oegstgeest kwam er niet aan te pas. Boy Vork, Sem Meertens en Vijfhuizen kregen kansen op een tweede treffer, maar deze werd voor rust niet meer gevonden.

In de tweede helft ging de vaart er iets uit. Oegstgeest kon proberen iets te ondernemen, maar kwam eigenlijk niet verder dan een bal naast het doel. Na de zestigste minuut ging Nieuwkoop zich weer meer met de wedstrijd bemoeien. Dave Verhage raakte de paal en tien minuten later werd van dichtbij op de keeper geschoten. Het was zoeken naar de beslissende treffer. Deze viel uiteindelijk vier minuten voor tijd uit een hoekschop. Een goede variant kwam uiteindelijk bij de tweede paal terecht, waar Vijfhuizen de bal binnen kon tikken. 2-0.

Opnieuw een prima overwinning van SV Nieuwkoop, dat klimt naar de vijfde plek op de ranglijst. De achterstand op koploper Aarlanderveen is vijf punten. De achterstand op de nummer twee is slechts twee punten. Volgende week opnieuw een confrontatie met een concurrent. Nieuwkoop brengt dan een bezoek aan nummer vier DWO, dat lange tijd de ranglijst aanvoerde.