Zevenhoven heeft het zwaar maar weet toch te winnen van Meerburg

Zoeterwoude | Van krachtsverschil was nauwelijks spraken tussen koploper Zevenhoven tegen Meerburg, de huidige nummer tien van de ranglijst. De underdog kwam zelfs al vroeg in de wedstrijd op voorsprong maar uiteindelijk trokken de mannen van trainer Danny ter Hoeve toch aan het langste eind en wonnen nipt door een laat doelpunt van uitblinker Lennart van Zon.

De wedstrijd was nog niet koud begonnen of de bezoekers keken al tegen een 1-0 achterstand aan. Een hoge voorzet vanaf rechts werd uiteindelijk alleen door spits Max van Steen goed ingeschat en de uitstekend spelende aanvaller van Meerburg knikte de bal dan ook feilloos achter de kansloze Jordy Aartman. Zevenhoven herstelde zich daarna knap. Na een matige beginfase, waarin de ploeg vooral links achterin moeite had de plek van de afwezige Berry Peters goed in te vullen, combineerde het naarmate de eerste helft vorderde steeds makkelijker. Lennart van Zon passeerde in de zeventiende minuut met speels gemak drie tegenstanders, speelde af op Falco de Lange die de bal vervolgens op het hoofd legde van de 39-jarige middenvelder. Helaas wist Van Zon zijn eigen opgezette aanval niet af te ronden, zijn kopbal belandde op de lat en werd vervolgens tot hoekschop verwerkt. Deze hoekschop werd uiteindelijk ingekopt door Falco de Lange en afgerond door de attent reagerende Jop Vianen: 1-1. De bezoekers namen hierna definitief het heft in handen en toen zeven minuten later een strakke voorzet vanaf rechts van Marco Pellegrom precies op de kop van Nick Mooren belandde pakte Zevenhoven zoals verwacht de leiding in de wedstrijd, 1-2

“Denk dat de routine die wij hebben in ons elftal ten opzichte van de tegenstander bepalend was vandaag”

Lennart van Zon | Middenvelder Zevenhoven

Ook in de tweede helft begonnen de geelhemden matig. Meerburg zette met vroege voorzetten vanaf de zijkant druk op de Zevenhovense achterhoede en elke tweede bal was in de beginfase voor de thuisploeg. Een zoveelste hoge voorzet vanaf rechts werd door Floris Hazenberg makkelijk binnengetikt en zodoende mocht men weer op zoek naar de voorsprong. Het bleek een moeilijke klus voor de koploper die er maar moeilijk in slaagde kansen te creëren. Gareth Rowlands, die al in de eerste helft de geblesseerde Tobias van der Voorn verving, glipte veelvuldig langs zijn directe tegenstander maar steeds bleek de bezetting voor het doel niet op orde. Ook bij voorzetten vanaf de andere kant, veelal gegeven door Falco de lange, bleek dit het geval. Toch kwam er die ene opening waar de bezoekers de gehele tweede helft naar op zoek waren. Rowlands werd knap weggestuurd door Lennart van Zon, de wingback vond Marco Pellegrom in de vijandelijke zestien die vervolgens aflegde op de doorgelopen Van Zon die schitterend met binnenkant rechts de bovenhoek wist te vinden en de stand weer in het voordeel bracht van de bezoekers. In de tijd die nog resteerde werd het vooral billenknijpen. De achterhoede, onder leiding van routinier Jordy Zwart, werd bij vlagen zwaar onder vuur genomen maar samen met zijn jonge kompanen Jop Vianen en de voor Lars Jansen ingevallen Stan Brouwer, speelden zij een uitstekende laatste deel en hielden Meerburg in het restant van de wedstrijd knap van scoren af. Door deze moeizame en zwaar bevochten overwinning weet Zevenhoven de koppositie te behouden en komt ook de winst in de tweede periode in zicht. Wanneer op 4 maart thuis wordt gewonnen van S.V. Kickers ’69 kan de klus, pikant genoeg, worden afgemaakt op bezoek bij Nicolaas Boys.

Lennart van Zon blikte na afloop op een nuchtere manier terug op de overwinning. “Verder dan de tweede periode moeten wij helemaal niet kijken, laten wij eerst maar proberen om die binnen te halen. Daarna moeten we het wedstrijd voor wedstrijd bekijken en zien we wel waar het eindigt.”