0172SPORT, Nicolaas Boys - NSV46

Nicolaas Boys komt als winnaar uit de strijd in spannende derby tegen NSV’46

Nieuwveen | Het heeft even geduurd, maar Nicolaas Boys heeft eindelijk zijn zo gewilde overwinning te pakken in een derby. Heel even leek het een op zeker lijkende overwinning nog uit handen te geven, totdat Peter Burgmeijer toch nog de winnende treffer binnenkopte en zorgde voor een ware vreugde-explosie.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er naast alle festiviteiten welke door Vak-N en de meegereisde supporters uit Noorden was geregeld, ook nog een ander mooi moment. Voor Luke van Veen was deze derby zijn 250e wedstrijd in het groen-zwarte tenue van Nicolaas Boys 1. Dit wilden de Nieuwveners uiteraard belonen met een overwinning op de buren uit Noorden en zij schoten dan ook als een komeet uit de startblokken. In de tweede minuut was het bijna direct raak voor Milan Hoogervorst, maar hij zag zijn inzet in het zijnet belanden. Niet veel later was het zijn jongere neefje Sven Hoogervorst die na slordig balverlies van NSV’46 aan een mooie solo begon en pas werd gestuit door keeper Bas Kalshoven.

In de dertiende minuut werden de Nieuwveners toch beloond voor hun inzet en had het uiteindelijk de hulp nodig van Robbin Verhaar, die de bal ongelukkig in eigen goal werkte na een strakke voorzet van Ravi Pijper: 0-1. NSV’46 was de eerste helft sowieso niet heel gelukkig en leverde de bal in de opbouw veelal slordig in bij een van de Nieuwveense middenvelders. Buiten een paar schoten van afstand en een kansje voor Robin van Koert kwam het dan ook niet. Het was wachten tot Nicolaas Boys de voorsprong verder uitbreidde. Via Sven Hoogervorst en Fabio dos Santos kreeg het al een paar mogelijkheden hiertoe, maar beiden zagen hun inzet naast gaan.
Vlak voor rust wist Nicolaas Boys dan toch nog de 2-0 te maken via Milan Hoogervorst. De bal kwam in de kluts voor de voeten van de sterke aanvaller en die bedacht zich geen moment en haalde hard uit. De bal belande schitterend laag in de verre hoek en hiermee beloonde de Nieuwveners zich voor een sterke eerste helft. De koppies leken bij de Noordenaren al te gaan hangen en was het eigenlijk wachten totdat de thuisploeg de genadeklap uitdeelde. Dit gebeurde echter niet. Sterker nog, NSV’46 kwam na rust weer helemaal terug in de wedstrijd. Bij een corner zag keeper Xander Hardsteen er wat ongelukkig uit en liet hij door de bal glippen in een luchtduel waar Perry Lok achter hem dankbaar met het hoofd van profiteerde en zijn team daarmee nieuwe hoop gaf.
Nicolaas Boys was het hierna kwijt en NSV’46 kwam stukken beter voor de dag als in de eerste helft. De Nieuwveners kwamen een aantal keer goed weg met een aantal benauwde momenten voor de goal van Hardsteen. Echter wilde de bal er voor de Noordenaren niet in en werd de bal meerdere malen voor de doellijn weggehaald. Het geluk was op een gegeven moment toch op voor Nicolaas Boys. In de 71e minuut ging centrale verdediger Jari Wijfjes onder een lange bal door en was vervolgens Hardsteen te laat bij het uitkomen en veroorzaakte na een overtreding op de rappe Kamiel Disseldorp een penalty. Deze werd al uitglijdend binnengeschoten door Robin van Koert die hiermee voor de 2-2 zorgde.

Nicolaas Boys leek de overwinning hiermee weg te hebben gegeven en moest zelf gaan vrezen voor een nederlaag. Mo Bougrine greep dan ook in en bracht er drie wissels tegelijk in: Mike van der Aar, Per Burmanje en Rik Verkerk werden in het veld gebracht om weer wat nieuwe energie in de ploeg te brengen. Dit betaalde zich direct uit, want vanuit het niets scoorden de Nieuwveners de 3-2 via Peter Burgmeijer. Een verre vrije trap van Luke van Veen werd in eerste instantie nog weggewerkt, kwam voor de voeten van de eveneens ingevallen Rocco Uijttewaal die de bal richting de tweede paal voorzette op de volledig vrijstaande Burgmeijer. De kleinste man van het veld kopte keurig raak en zorgde voor een ware vreugde-explosie in het Nieuwveense kamp.

“Om vlak na de gelijkmaker de 3-2 te maken was natuurlijk een erg lekker moment”

Matchwinner Peter Burgmeijer zorgde met het hoofd voor de winnende treffer

De 3-2 van Peter Burgmeijer

Dit was een flinke knap voor NSV’46 die dachten te kunnen doordrukken. Het probeerde nog wel voor de gelijkmaker te gaan, maar verder dan een afstandsschot van Cas van der Hoorn uit een afgeslagen corner kwam het niet meer. Nicolaas Boys kreeg zelf nog wel kansen om de marge verder te vergroten via Mike van der Aar, Per Burmanje en Peter Burgmeijer. Deze werden niet benut waardoor het toch spannend bleef tot het laatste fluitsignaal. Na dit fluitsignaal werd de overwinning uitbundig gevierd en bleef het nog lang gezellig op het sportcomlex aan de W.P. Speelmanweg.

Matchwinner Peter Burgmeijer was zeer blij met de overwinning: “De pot zelf had twee gezichten. Een hele goede eerste helft, maar een slechte tweede helft. In de eerste helft maken we twee hele goede doelpunten en dit hadden er misschien één á twee extra mogen zijn gezien het aantal kansen. Maar met 2-0 de rust in gaan is natuurlijk fantastisch. De tweede helft kwam NSV veel agressiever uit de kleedkamer en na een paar minuten zag je al dat wij daar even geen antwoord op hadden en kwamen ze snel langzij. Dan is het wel erg lekker natuurlijk om vlak daarna de 3-2 te maken waardoor hun ook weer een klein tikje kregen. Verder was het geen hoogstaande wedstrijd qua veldspel. Het is wel erg lekker om een thuisderby te winnen en dat met alle supporters te vieren na afloop. Dit was een heerlijke zaterdag!”

“Ik had echt het gevoel dat we konden doordrukken en dat de 2-3 niet lang op zich zou laten wachten”

NSV’46-trainer Robert Swart verwachte een totale ommekeer en noemde de 3-2 een mentale tik

Robert Swart de coach van NSV’46 baalde van de nederlaag, zeker gezien het feit dat ze zich knap terug knokten naar een 2-2 en leken door te kunnen drukken: “De eerste helft was heel zwak van onze kant en konden we de bal niet in de ploeg houden. We hadden moeite met hun aanvallers en kijken bij rust terecht tegen een 2-0 achterstand aan. In de rust hebben meerdere jongens het woord genomen en uiteraard waren we het allemaal eens dat we de tweede helft anders voor de dag moesten komen. Als je dan ziet hoe we het oppakken, kan ik daarover zeer tevreden zijn. Eigenlijk kwamen zij er niet meer aan te pas. Nu wonnen we wél de duels en hadden we de druk naar voren. Als je hier van 2-0 achter nog op gelijke hoogte weet te komen na zo’n slappe eerste helft is dat knap. Die 3-2 valt eigenlijk vanuit het niets en kon ook niet op een slechter moment vallen. Ik had echt het gevoel dat we konden doordrukken en dat de 2-3 niet lang op zich zou laten wachten. Dat was wel een mentale tik natuurlijk. Toen moesten we weer opnieuw beginnen, maar nogmaals terugkomen zat er niet in helaas.”

Xander Hardsteen; Jordy van Eijk, Luke van Veen, Jari Wijfjes (73. Rik Verkerk), Ravi Pijper (68. Rocco Uijttewaal); Joey van den Haak ©, Joost Verkerk (89. Fitz MacLean), Sven Hoogervorst, Peter Burgmeijer; Fabio dos Santos (73. Mike van der Aar), Milan Hoogervorst (73. Per Burmanje)