Zevenhoven eenvoudig langs Nicolaas Boys in sfeervolle derby

Zevenhoven | Een wedstrijd waar vooraf door velen naar werd uitgekeken, mondde uit in een pijnlijke afstraffing voor Nicolaas Boys. Zoals wel vaker in de afgelopen derby’s was Nicolaas Boys niet bij machte om haar niveau te halen. Het ervaren Zevenhoven profiteerde hier optimaal van en gaf Nicolaas Boys een terechte 4-0 oorwassing.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door beide supportersgroepen het nodige vuurwerk in de lucht geschoten en stond het gehele complex blank. Nadat de rookwolken waren opgetrokken was het vrijwel direct duidelijk dat Nicolaas Boys geen goed antwoord had op de formatie van Zevenhoven. Dit betaalde zich in de dertiende minuut uit in een aanval vanaf rechts met de pijlsnelle Falco de Lange. Na een mooie dribbel, kapte hij zijn directe tegenstander uit en legde hij de bal terug op de vrijstaande Nick Mooren die de bal rustig kon binnen schuiven. Hierna kreeg Zevenhoven via Falco de Lange en Marco Pellegrom nog twee grote kansen om de score uit te breiden. De eerste werd gered door Xander Hardsteen en de mooie volley van Pellegrom werd van de lijn gehaald door Luke van Veen.

In het laatste kwart van de eerste helft leek Nicolaas Boys eindelijk wat beter in de wedstrijd te komen en speelde het een aantal kansen bij elkaar. Een van richting veranderd schot van Fabio dos Santos verraste bijna keeper Connor van Heertum. Ook kon diezelfde Van Heertum een vrije trap van Van Veen via de lat overtikken. De grootste kans voor Nicolaas Boys was er uiteindelijk voor Peter Burgmeijer na een voorzet van Ravi Pijper. Ook deze kans werd echter gestopt en nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant in het netje. In de counter kon uiteindelijk Maurits Splinter in de rebound na een schot van Mooren de 2-0 maken. De steekpass op Mooren voorafgaand aan de goal werd resoluut afgevlagd door grensrechter Van der Meer, echter werd deze niet overgenomen door leidsman Jager. Op slag van rust probeerde de jonge Sven Hoogervorst het nog met een goed schot van afstand om de aansluitingstreffer te maken, maar ook deze bal werd keurig overgetikt door Van Heertum.

“Na vorige week waren we nog extra gebrand om resultaat te halen, dat waren we onszelf en onze supporters verplicht.”

Nick Mooren | Aanvaller Zevenhoven

Mo Bourgine was duidelijk niet blij met zijn ploeg en probeerde tij in de rust te keren door twee wissels door te voeren. Het gewenste effect had dit echter niet. In de vijfenvijftigste minuut gooide Zevenhoven de wedstrijd definitief in het slot. Een matige lange bal van Luke van Veen werd opgevangen op het middenveld van Zevenhoven door Lennart van Zon. Joey van den Haak die net ervoor al geel had ontvangen, riskeerde niet nog een kaart en moest Van Zon aan zich voorbij laten lopen. Vervolgens werd de bal breed gelegd op Nick Mooren en deze rondde keurig af: 3-0. In het restant van de wedstrijd was Nicolaas Boys niet meer in staat om zich terug in de wedstrijd te knokken en leek de ploeg gebroken door Zevenhoven.

Op het eind van de wedstrijd werd de middag voor de Nieuwveners nog zuurder door de 4-0 van Sjoerd Zuidervliet. In de zevenentachtigste minuut torende Zuidervliet bij een corner boven iedereen uit en kopte hij Zevenhoven naar een nog grotere overwinning. De 5-0 werd Nicolaas Boys gelukkig bespaart doordat de chip van Pellegrom nog net knap voor de lijn kon worden weggehaald door de ingevallen Tim Hoogervorst.

“We moeten dit verlies snel verwerken en ons gaan focussen op Roodenburg”

Fabio dos Santos | Aanvaller Nicolaas Boys

Man of the Match Nick Mooren was uiteraard zeer blij met de overwinning: “Na vorige week waren we nog extra gebrand om resultaat te halen. Dat waren we onszelf en onze supporters verplicht. In tegenstelling tot vorige week haalden we nu wel allemaal ons niveau en dan zie je hoe makkelijk het kan gaan. De 3-0 zat er lekker in, maar de 1-0 was denk ik een stuk belangrijker omdat we hiermee lieten zien dat er niks te halen was voor Nic. Boys. Het is altijd lekker om de derby te winnen, zeker met deze overtuigende cijfers en ook nog eens twee goals.”

Fabio dos Santos vergeet het liefst deze pot zo snel mogelijk: “Een terechte, maar onnodige nederlaag in mijn ogen. We kwamen niet in ons spel, konden geen verzorgde opbouw doen en dan beland je snel in de lange ballen. Hierbij verloren we echter te veel duels waardoor Zevenhoven in hun kracht kwam. We hadden Vak-N graag een overwinning gegeven voor hun goede support, maar het mocht niet baten. Nu snel dit verlies verwerken en de focus op Roodenburg.”