0172SPORT, Rijnstreek-Sportief

Wisselen om het wisselen kost Sportief overwinning en mogelijk periodetitel

Nieuwerbrug | Een scenario waar niemand rekening mee hield voltrok zich op het sportpark van VV de Rijnstreek: koploper Sportief leed duur en zeer onnodig puntverlies tegen laagvlieger Rijnstreek. Puntverlies op zich is al opmerkelijk, maar wanneer je je bedenkt dat Sportief de rust in ging met een 1-4 voorsprong is het helemaal ongelooflijk. Een dubbele wissel in de rust pakte voor de ploeg uit Woerdense Verlaat volledig verkeerd uit waardoor men uiteindelijk in de allerlaatste seconde alsnog het hoofd moest buigen voor de thuisploeg.

Sportief speelde de eerste helft in een veel te laag tempo, echter kwam het zelf nooit in de problemen tegen een defensief ingesteld Rijnstreek. Pas na een kwartier konden we de eerste mogelijkheid van Sportief noteren, de lange bal van Daan Koot kwam uit bij Stijn Molenaar die het leer knap controleerde maar zijn inzet ging naast het doel van Rijnstreek. De bezoekers begonnen meer druk vooruit te zetten en dat leverde even later de eerste goal op, ware het niet dat Daniel van Leeuwen bij het doorkoppen van Bob van den Haak in buitenspelpositie de bal in het doel tikte.

Enkele minuten later was het weer raak en nu betekende het wél de voorsprong. Door geklungel achterin bij Rijnstreek kwam Quinten Langelaan in balbezit, zijn voorzet bereikte Molenaar en die schoof de bal beheerst langs de doelman, 0-1. Sportief leek door te drukken, maar een foutje in de defensie van Sportief werd genadeloos afgestraft en zo stond het na iets meer dan twintig minuten uit het niets weer gelijk. De mannen van Johan Peper bleven druk zetten op de zwakke defensie van de thuisploeg en dat resulteerde na een half uur spelen in een hernieuwde voorsprong. Wederom Langelaan wist een bal te onderscheppen nu bracht hij topscorer Van Leeuwen in stelling die de 1-2 aantekende. Vijf minuten voor kreeg Sportief loon naar werken toen Daan Koot een pass van Tosca Wens schitterend meenam, de keeper omspeelde en met zijn ‘zwakke’ rechter de bal in het doel schoof. Nog geen minuut later leek de wedstrijd gespeeld toen Molenaar vanuit een corner van Koot snoeihard de 1-4 binnenkopte.

“Na het wisselen van Bob zijn we het hele middenveld kwijt”

Aanvoerder Tosca Wens legde de vinger op de zere plek

Peper achtte de buit binnen en plaatste een dubbele wissel die uiteindelijk zeer vervelend uitpakte voor de groenwitten. Julien Tamse en de uitstekend in het dienst van het elftal spelende Bob van den Haak bleven in de kleedkamer achter en Roy Baltus en Kees Okker maakten hun opwachting. Vooral laatstgenoemde had de nodige moeite op de linksbackpositie en met het ontbreken van stofzuiger Van den Haak werd het middenveld in ene compleet overlopen. Binnen het kwartier moest Sportief twee tegentreffers slikken en met 3-4 was de spanning volledig terug. De bezoekers probeerden de marge wel te vergroten maar de goal werd niet gevonden. Na een prima aanval over meerdere schijven was Florian van Nieuwkooop het eindstation, maar zijn inzet ging helaas naast. Vlak voor tijd kreeg Sportief alsnog dé kans om de wedstrijd te beslissen. Koot nam het doel onder vuur maar zag schot worden geblokt, in de rebound zag Molenaar de totaal vrijstaande ingevallen Youri Querreveld over het hoofd en besloot zelf zonder succes te schieten. De aloude voetbalwet werd weer eens bewaarheid toen Rijnstreek in de allerlaatste seconde van de wedstrijd vanuit een hoekschop alsnog de 4-4 op het bord zette. De aftrap hoefde niet meer te worden genomen en zo werden er twee hele dure punten onnodig verloren, zag ook aanvoerder Tosca Wens. “We geven het na rust helemaal weg. Na het wisselen van Bob zijn we het hele middenveld kwijt en lopen we achter de feiten aan. We kunnen alles en iedereen de schuld geven, maar dit hebben we echt aan onszelf te danken. Een wedstrijd als deze, met die tussenstand, mogen we natuurlijk nooit meer uit handen geven.”