0172SPORT, NSV'46 - Hazerswoudse Boys

NSV’46 is koploper af na remise tegen Hazerswoudse Boys

Noorden | NSV’46 heeft de koppositie overgedragen aan buurman Zevenhoven. Op eigen veld gaf men met nog twintig minuten op de klok een 3-1 voorsprong weg tegen Hazerswoudse Boys. Onterecht was de uitslag gezien het spelbeeld zeker niet. Het spel van de Noordenaren oogde wat stroperig en gehaast, gezien het spelersmateriaal zou men betere wedstrijden op de mat moeten kunnen leggen…

De eerste helft was een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij opviel dat de bezoekers in balbezit een man meer situatie wist te creëren op het middenveld waar de thuisploeg geen antwoord op had. NSV’46 voetbalde zich naar een paar kleine kansjes waarbij Kamiel Disseldorp tweemaal het eindstation was. Echte kansen waren er niet maar toch verdedigde de Noordenaren op dat moment al een 1-0 voorsprong want na een minuut of tien werd een corner van Robbin Verhaar door doelman Patrick van der Reest verkeerd ingeschat en tot doelpunt verwerkt.

De tweede helft was een klein kwartiertje oud toen Hazerswoudse Boys op gelijke hoogte kwam. Slecht uitverdedigen leverde balverlies wat razendsnel werd omgezet in een doelpunt van dichtbij na een afgemeten voorzet vanaf de rechterkant.
Het was gezien het veldoverwicht en gewonnen duels op dat moment de juiste afspiegeling. Het was tevens de opmaat voor NSV’46 om er een schepje bovenop te doen en de bal ging in ene sneller van voet naar voet. In de vijfenzestigste minuut speelde Jeffrey Pieterse spits Robin van Koert in die het speeltuig weer liet vallen op de middenvelder. Vanaf zo’n twintig meter legde hij aan voor een schot wat ook direct de 2-1 opleverde. Dat het leer onderweg van richting werd verandert deerde niemand van de thuisploeg. De tandem Pieterse – Van Koert werd vijf minuten later andermaal van stal gehaald en ook toen was het raak. Ditmaal was er van enig fortuin geen sprak, sterker nog Pieterse plaatste de bal op geweldige wijze over Van der Reest heen in de verre hoek. 3-1 voor en geen vuiltje aan de lucht moet men even gedacht hebben. Heel even want iets meer dan een minuut later was de marge weer één. Cas van der Hoorn werd te simpel uitgespeeld aan de rechterkant en weer was de voorzet bij de tweede paal op maat. In de achtenzeventigste minuut kregen de bezoekers de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen toen Perry Lok aan de noodrem trok en de scheids terecht naar de stip wees. De elfmetertrap verdween vervolgens kiezelhard in de rechterbovenhoek en liet Bas Kalshoven volledig kansloos.

Met nog een kleine tien minuten op de klok moest Hazerswoudse Boys verder met tien man. De ingevallen Lars de Jong stuurde Disseldorp in de diepte en hij werd door zijn naaste bewaker aan de linkerkant van het veld naar de grond gewerkt. De getoonde rode kaart leek wat zwaar gestraft, maar werd door het Noordense publiek met gejuich ontvangen. NSV’46 probeerde het met man en macht maar zou in het restant nog slechts één grote kans krijgen. De Jong speelde op de achterlijn zijn man uit en gaf bij de eerste paal voor op Disseldorp maar zijn inzet werd knap met de voeten gekeerd door Van der Reest waardoor NSV’46 naast de driepunter ook de koppositie verloor.

“We kunnen nu de achtervolging inzetten in plaats van de koppositie verdedigen, dat voetbalt een stuk lekkerder”

Jeffrey Pieterse | Middenvelder NSV’46

De man van de twee Noordense goals baalde maar kon leven met de remise: “Na de 3-1 wilden we de wedstrijd doodmaken, maar nog voor we een omzetting konden doen lag de 3-2 er alweer in. Hierdoor konden we geen moment rust creëren om de wedstrijd uit te voetballen. De uitslag is qua spelbeeld wel terecht, maar als je 3-1 voorstaat mag je dit natuurlijk nooit meer weggeven. De tegenstander vond ik zeker niet onaardig, er liepen een paar leuke voetballers tussen en ze werkten hard. Ik denk dat veel ploegen het zwaar gaan krijgen tegen hen.” Op het afstaan van de koppositie zei Pieterse met een knipoog: “We zijn nu koploper af en nu kunnen we de achtervolging inzetten in plaats van de koppositie verdedigen, dat voetbalt een stuk lekkerder…”