0172SPORT, NSV46-Zevenhoven

Zevenhoven de sterkste in derby tegen NSV’46

Noorden | Niet eerder sinds beide hoofdmachten op zaterdag uitkomen, wist Zevenhoven te winnen in Noorden. Het gehavende NSV’46, waarbij vooral Jeffrey Pieterse en Menno de Jong werden gemist, wist geen vuist te maken tegen het degelijke Zevenhoven dat wel gewoon zijn niveau wist te halen en daardoor vrij gemakkelijk won op Sportpark De Koet.

Natuurlijk was het gemis van een aantal NSV’46-spelers groot maar de formatie van Robert Swart had wel degelijk meer spel op de mat kunnen leggen dan dat het afgelopen zaterdag liet zien. Van achteruit werd steevast voor de lange bal richting de spitsen gekozen, maar deze tactiek werd na verloop van de eerste helft wel erg doorzichtig en daardoor makkelijk te verdedigen voor de Zevenhovense defensie. Opmerkelijk, en vooral erg onlogisch, was de keuze om Kamiel Disseldorp achter de spitsen Lars de Jong en Robin van Koert op te stellen. Laatstgenoemden zijn immers spelers die liever in de bal komen waar Disseldorp juist de enige van de drie aanvallers is die continu voor diepte kiest. Logischer was geweest om één van de balvaste spitsen als meest aanvallende middenvelder te laten fungeren.
De bezoekers profiteerde optimaal van het voorspelbare spel van NSV’46, dicteerde grotendeels de eerste helft, maar creëerde relatief weinig kansen. Het opportunistische spel van de thuisploeg zorgde zo af en toe toch voor wat gevaar maar verder dan een aantal corners kwam men niet. Bij één van de afgeslagen corners, waarbij Robert Mooren de bal wilde wegwerken maar eerder Kamiel Disseldorp raakte, dacht heel Noorden aan een strafschop, tot opluchting van heel Zevenhoven zag de prima leidende scheidsrechter niets onreglementairs in de actie van Mooren.

Vanaf dat moment was het Zevenhoven wat de klok sloeg. Vooral de onvermoeibare Berry Peters kreeg veel ruimte vanaf links en wist een paar knappe voorzetten af te leveren. De bezoekers werd dreigender en na een snel genomen vrije trap in de tweeëntwintigste minuut was het de rappe en wederom prima spelende Nick Mooren die het duel opzocht met Stefan van Tol en Jim Groenendijk. De aanvaller maakte zich makkelijk los van het centrale duo om vervolgens steenhard de bal achter keeper Bas Kalshoven te deponeren. De 0-1 was verdiend en NSV’46 mocht van geluk spreken dat het met slechts één doelpunt verschil mocht gaan rusten want als de geheel vrijstaande Robert Mooren de 0-2 had binnengekopt vlak voor rust was de schade na de eerste helft wellicht al niet meer te repareren geweest.

“Ja dit voelt goed! Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat we hier hebben gewonnen namelijk”

Berry Peters was in zijn nopjes met de overwinning in Noorden

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Zevenhoven dicteerde en wist na twee minuten spelen al een gigantische kans te creëren. Falco de Lange legde de bal panklaar neer voor spits Marco Pellegrom maar de lange aanvaller, die niet in de wedstrijd zat, wist deze buitenkans niet te verzilveren. Even later was het wel raak voor de mannen van Danny ter Hoeve. Cas van der Hoorn zag De Lange over het hoofd en schoof het leer zo in zijn voeten. De handige middenvelder stoomde op richting de vijandelijke zestien, passeerde kinderlijk eenvoudig Robin Verhaar en Van Tol en rondde vervolgens oog in oog met Kalshoven prachtig af en leek met deze treffer de wedstrijd al vroeg in de tweede helft op slot te gooien.

Het geloof was er niet bij de thuisploeg. Van Koert had inmiddels logischerwijs de plek van Disseldorp overgenomen en kwam op de positie achter de spitsen vaker in balbezit maar toonde zelden zijn klasse. Zevenhoven had de controle en bij de spaarzame pogingen van de thuisploeg stond de uitstekend keepende Connor van Heertum steeds op de goede plaats. Toch werd het nog even spannend in de tot dan toe eenzijdige derby toen centrale verdediger Sjoerd Zuijdervliet geblesseerd het veld moest verlaten en werd vervangen door good-old Jordy Zwart. Het wegvallen van Zuijdervliet werd dan misschien gemakkelijk opgevangen, de tweede gele kaart voor Lars Jansen na een overtreding op de slimme Van Koert, hij zocht bewust contact met de back die al een kaart op zak had, was natuurlijk van zorgelijkere aard. De geelhemden moesten de laatste elf minuten met tien man verder en zagen al vrij snel de goed ingevallen Florencio Faneyte op keeper van Heertum afgaan. Maar de man van de wedstrijd leek deze middag onpasseerbaar. De sluitpost gooide zijn hele hebben en houwen in de strijd en pareerde de inzet knap. Diep in blessuretijd wist de thuisploeg nog wel te scoren. Jop Vianen stapte onbegrijpelijk wild in waar Van Koert optimaal van profiteerde. Na een één-twee met Disseldorp rondde hij vervolgens eenvoudig af. Het bleek echter te laat want er werd NSV’46 geen speeltijd meer gegund om jacht te maken op de gelijkmaker. Zevenhoven wist dus eindelijk te winnen in Noorden en behield hiermee de tweede plaats achter BSC’68. NSV’46 mag voorlopig even in de wachtkamer als het gaat om de bovenste plek met een achterstand van vier punten op de koploper in de 4e klasse A.

“Een compleet NSV’46 verliest niet van dit Zevenoven”

NSV’46-aanvoerder Stefan van Tol heeft vertrouwen in de rest van het seizoen

Berry Peters oogde zielsgelukkig na afloop. “Een terechte overwinning en we hadden onszelf moeten belonen door de 0-3 te maken. Maar ik kan me niet herinneren dat ik hier ooit heb gewonnen dus dat werd wel een keer tijd. We doen het goed, staan op de tweede plaats en zijn het, vind ik, nu aan onze stand verplicht om mee te blijven doen om de bovenste plekken en te blijven strijden voor een periodetitel.”
Aan de andere zijde was Stefan van Tol logischerwijs minder gelukkig, maar hij kon de nederlaag wel gemakkelijker een plekje gegeven gezien de omstandigheden. “Wij missen momenteel te veel mensen. Desondanks denk ik dat we nog genoeg kansen gecreëerd hebben, misschien wel meer dan zij nog. Qua veldspel was Zevenhoven wel de bovenliggende partij natuurlijk. Zo’n wedstrijd moet het soms ook een beetje meezitten, ik denk dat we bijvoorbeeld met Kamiel een strafschop hadden verdiend. Dit resultaat is jammer, zeker in een derby, maar er is nog niet veel aan de hand. We blijven denk ik meedoen, Zevenhoven gaat ook nog wel punten verspelen. Het is ook niet dat zij een superploeg hebben natuurlijk. Laat ik het zo zeggen, een compleet NSV’46 verliest niet van dit Zevenhoven.”

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Raoul van der Zwet, Stefan van Tol © (72. Niels Leliveld), Jim Groenendijk, Robbin Verhaar; Robbie Geerlof (72. Florencio Faneyte), Robin Stark, Kamiel Disseldorp, Cas van der Hoorn; Lars de Jong, Robin van Koert

Opstelling Zevenhoven:
Connor van Heertum; Lars Jansen, Sjoerd Zuijdervliet © (69. Jordy Zwart), Jop Vianen; Falco de Lange, Robert Mooren, Maurits Splinter (82. Tobias van der Voorn), Lennart van Zon, Berry Peters; Marco Pellegrom, Nick Mooren (90. Gareth Rowlands)

Foto’s: Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd)

Nicolaas Boys wint nipt van Kickers en doet goede zaken in de stand

Sportief geeft 0-3 voorsprong uit handen en lijdt duur puntverlies in jacht op koppositie