Nicolaas Boys wint nipt van Kickers en doet goede zaken in de stand

Nieuwveen | Nicolaas Boys speelde op het eigen hoofdveld aan de W.P Speelmanweg niet groots, maar wint uiteindelijk wel van Kickers ’69. Nadat het vroeg in de wedstrijd op een 0-1 achterstand kwam, wisten de Nieuwveners de wedstrijd knap om te buigen en liep het uiteindelijk met een 2-1 overwinning van het veld. Met deze overwinning doen de Nieuwveners goede zaken en komen op gelijke hoogte met NSV’46.

Op een koude zonnige zaterdagmiddag wist Nicolaas Boys de overwinning in eigen huis te houden. Voetballend was het in grote delen van de wedstrijd niet heel best. Kickers liet Nicolaas Boys aan de bal en gokte op de omschakeling. Hieruit was het met name in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk. De eerste kans was ook direct raak voor de Leimuidenaren. In de zevende minuut kwam het door vanaf rechts en werd de bal keurig terug gelegd. De geheel vrijstaande Nick van Vliet kon uiteindelijk afronden vanaf randje zestien. Nicolaas Boys moest hierdoor direct in de achtervolging. Grote kansen werden echter niet gecreëerd ondanks het vele balbezit.

In de achttiende minuut waren de Nieuwveners zelf voor het eerst gevaarlijk met een vrije trap van Luke van Veen. De bal belande echter op de buitenkant van de paal en ging vervolgens naast. Niet veel later kwam Nicolaas Boys enigszins gelukkig op gelijke hoogte. Een strakke voorzet van Peter Burgmeijer werd keurig binnen gekopt. Dit werd alleen gedaan door één van de verdedigers van Kickers, welke Nicolaas Boys hiermee een handje hielp. In het vervolg van de eerste helft was Nicolaas Boys niet in staat om grote kansen te creëren en kwam het nog een paar keer goed weg. Kickers kreeg nog een aantal goede kansen om weer op voorsprong te komen. Xander Hardsteen hield zijn ploeg op de been met een paar goede reddingen. De laatste kans van de eerst helft was wel voor de Nieuwveners. Joey van den Haak zijn kopbal ging echter niet op doel en hiermee liet het een grote kans liggen op de voorsprong.

“Na de 2-1 werd de wedstrijd er niet mooier op met alleen maar lange ballen en duels”

Peter Burgmeijer | Middenvelder Nicolaas Boys

In de tweede helft kwam Nicolaas Boys uiteindelijk alsnog op voorsprong en keerde het de wedstrijd dus knap om. In de tweeënvijftigste minuut liet Joey van den Haak zijn tweede goede kans van de wedstrijd niet liggen en schoot hij uit de kluts de bal goed binnen in de korte hoek. Hierna was Kickers niet bij machte om zelf het spel te maken en nog tot kansen te komen. Nicolaas Boys kreeg wel nog een aantal kansen om de voorsprong uit te breiden. Onder andere Fitz MacLean en de goed ingevallen debutant Per Burmanje lieten de kansen echter onbenut en zag hun inzetten net naast gaan. Ook werden twee overduidelijke overtredingen op Michael Heemskerk en Burmanje in de zestien van Kickers weggewuifd door arbiter De Leeuw. Hiermee bleef het 2-1 en pakte Nicolaas Boys uiteindelijk de overwinning op de angstgegner uit het verleden.

Burgmeijer was blij met de overwinning maar gaf ook toe dat het ook niet groots was: “We begonnen niet zo goed aan de wedstrijd. In de omschakeling kwamen de Kickers al snel op 0-1. Dat was ook hun strijdplan: inzakken en in de omschakeling eruit komen. Daarna speelde we beter maar creëerde we niet echt grote kansen. Dan zit het wel mee dat een voorzet door een speler van Kickers in hun eigen doel wordt gekopt. In de 2e helft maken we na een minuut of 10 de 2-1 en daarna is de wedstrijd er niet mooier op geworden door alleen maar lange ballen en duels. Nog wel wat kansjes gekregen op de 3-1, maar die vielen helaas niet. Anders speel je toch nog wat lekkerder.”

Xander Hardsteen; Joost Verkerk (46. Rocco Uijttewaal), Luke van Veen, Jari Wijfjes, Ravi Pijper; Aimsley van der List (46. Rowan Sassen), Joey van den Haak ©, Peter Burgmeijer; Sven Hoogervorst; Fitz MacLean (75. Per Burmanje), Michael Heemskerk (80. Joël Verlaan)

Door Matthijs Egberts | Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)