Sportief geeft 0-3 voorsprong uit handen en lijdt duur puntverlies in jacht op koppositie

Hoofddorp | Sportief heeft zichzelf een week voor het duel met koploper MMO geen goede dienst bewezen. In de uitwedstrijd bij vv UNO gaf men een 0-3 voorsprong compleet uit handen en mocht het de handen dichtknijpen en blij zijn dat invaller Youri Querreveld in de slotfase alsnog een punt redde. De achterstand op MMO is wel opgelopen tot vier punten waardoor het komend weekend bij winst alleen kan inlopen en niet de koppositie kan gaan overnemen…

Sportief begon goed aan het duel en kwam al snel op voorsprong door een geweldig genomen vrije trap van Daan Koot die in de bovenhoek belandde. Daniel van Leeuwen verzuimde vervolgens voor open goal de 0-2 binnen te tikken, maar gelukkig voor hem wist hij de marge vlak voor de thee alsnog naar twee te tillen. Koot vond Tosca Wens met een mooi aangesneden vrije trap die met het hoofd Van Leeuwen in stelling bracht voor de 0-2.

Waar Sportief de eerste helft niks te duchten had van de thuisploeg, probeerde UNO de tweede helft de druk op te voeren. De ploeg van Johan Peper bleef echter de gevaarlijkste ploeg en vanuit een corner van Koot knikte Wens na iets meer dan een uur de 0-3 tegen de touwen en leek de wedstrijd in kannen en kruiken.
Leek, want vanaf dan ging werkelijk alles mis wat er mis kon gaan. “Je komt 0-3 voor dan denk je ‘dit voetballen we het laatste half uur rustig uit’. UNO ging risico nemen en met vier aanvallers spelen en een kwartier voor tijd hervonden ze de hoop toen de 1-3 viel. Er was echter nog niks aan de hand natuurlijk, maar we kwamen er steeds slechter uit en toen de 2-3 viel werd het een regelrechte chaos. We waren drukker met allerlei randzaken dan met ons eigen spel. We moeten gewoon op een lelijke manier overwinning over de streep te trekken, maar aan alles voelde je de gelijkmaker aankomen”, aldus aanvoerder Wens.

“We moeten gewoon op een lelijke manier overwinning over de streep te trekken”

Alles ging fout volgens aanvoerder Tosca Wens

De gelijkmaker viel en het werd allemaal nog erger voor de bezoekers toen vlak voor tijd de remontada van UNO compleet was en zij de 4-3 voorsprong wisten te pakken. Waar iedereen bij Sportief een terugspeelbal claimde wuifde de leidsman dit weg en uit de tegenstoot was het aan de andere kant raak. Gelukkig voor Sportief wist invaller Querreveld met een zondagsschot van ene meter of twintig alsnog een punt veilig te stellen.

Wens: “Ongelooflijk dit. Vier doelpunten tegen in een kwartier tijd, waar ze de eerste zeventig minuten amper een halve kans creëerde. Dit mag ons natuurlijk niet gebeuren. Gelukkig voor ons hebben we nog iemand als Youri die het toch weer flikt om een wereldgoal te maken en daarmee de schade wist te beperken.”