Zevenhoven blundert en verliest dure punten in Bodegraven

Bodegraven | Op het dramatisch slechte veld van Rohda ’76 leek het matig spelende Zevenhoven lang op weg naar drie punten. Maar door individuele fouten zag het een 1-3 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen en moest men geheel onnodig genoegen nemen met een punt.

Alsof terreinknecht Tinus van FC Knudde de lijnen had getrokken nadat een kudde bizons over het veld waren geraasd, zo oogt het hoofdveld van Rohda ’76 op dit moment en heeft om die reden alle ingrediënten in zich om er een slechte pot voetbal op af te werken. Wanneer de tegenstander vervolgens ook nog eens besluit om de ruimtes klein te houden door zich massaal terug te trekken op eigen helft weet je als ploeg dat er een moeilijke voetbalmiddag te wachten staat. Bijna elke poging van Zevenhoven om te combineren vanuit het middenveld leidde dan ook tot balverlies en men had toch wel eerder mogen inzien dat de lange bal naar de spitsen de enige oplossing was om tot een fatsoenlijke aanval te komen. Niet toevallig waren het dan ook de dode spelmomenten, de hoge ballen voor de goal, die voor gevaar zorgde voor het doel van de thuisploeg. De eerste grote kans was er na tien minuten spelen en niet toevallig uit een vrije trap waarbij Berry Peters van dichtbij miste. Sjoerd Zuijdervliet liet een kwartier later zien over meer scorend vermogen te beschikken en scoorde knap uit een goed genomen cornerbal: 0-1. De thuisploeg wachtte af, beperkte zich tot verdedigen en zorgde geen moment voor gevaar, het leek voor de bezoekers dus bijna onmogelijk een tegendoelpunt te hoeven incasseren. Niets bleek minder waar want bij een afgeslagen voorzet van de thuisploeg stuiterde de bal op een dusdanig vreemde manier voor de verkeerd opgestelde Corner van Heertum dat de bal tot verbazing van iedereen in het doel verdween. Zodoende konden beide ploegen gaan rusten met een 1-1 ruststand.

‘Enorm balen, ongelooflijk dat we dit hebben kunnen weggeven. Natuurlijk heeft de tegenstander enorm veel geluk, wij hadden deze wedstrijd gewoon eerder moeten beslissen’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

Ondanks deze tegenslag repareerde de bezoekers direct na rust de schade nadat uit een harde voorzet van Danillo Boon via een eigen goal de 1-2 kon worden genoteerd. De verhoudingen waren hiermee direct hersteld, Zevenhoven was weer veelvuldig aan de bal, de bezoekers wachtte af en hoopte op een counter. Toen uit een cornerbal opnieuw Sjoerd Zuijdervliet wist te scoren leek de wedstrijd beslist en twijfelde geen enkele meegereisde supporter meer aan de tweede overwinning na de winterstop voor Zevenhoven. Helaas kwamen zij van een koude kermis thuis. Een kwartier voor tijd leidde Marco Pellegrom balverlies op eigen helft en zag dit vervolgens keihard afgestraft worden met een daaropvolgend afstandsschot die tot ieders verbazing de kruising invloog: 2-3. Inmiddels was Lars Jansen – vorige week nog één van de uitblinkers – ingevallen voor de goed spelende Mika Valentijn. Linksachter Jop Vianen werd gewisseld voor middenvelder Niels van Rijn. Laatstgenoemde kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd de bal niet goed weggewerkt uit de eigen zestienmeter en gaf hiermee de opkomende middenvelder van thuisploeg de kans om uit te halen en ook deze doelpoging verdween tot schrik van de bezoekers in de bovenhoek en hiermee werd de uitslag bepaald op 3-3.

Op de vraag waarom er twee wissels in de achterhoede plaatsvonden bij een voorsprong reageerde trainer Chris Snatersen kort en duidelijk: ‘We kunnen er veel over zeggen maar van deze tegenstander moeten wij gewoon winnen, dan maakt het niet uit wie er staat’.