Rode kaart doet Gouda de das om tegen TAVV

Gouda | Na het onverwachte puntverlies tegen hekkensluiter VVC was TAVV er alles aan gelegen om de punten mee naar huis te nemen in de tweede wedstrijd na de winterstop. Daarvoor moest het wel afrekenen met Gouda. De overwinning kwam er, zij het moeizaam: 0-2.

TAVV speelde een allesbehalve goede eerste helft, ondanks dat men het heft in handen had. Het wist daarin slechts twee goede kansen te creëren, maar het vizier stond niet op scherp bij de voorwaartsen. Ook Gouda liet een keer van zich horen via een omschakelmoment, ook deze kans zorgde er niet voor dat de brilstand van het scorebord verdween.

Vlak voor de rust ging de wedstrijd ‘aan’. Controlerende middenvelder Randy Verwoerd zat met een blessure op de grond, bij TAVV had men vervolgens de verwachting dat de thuisploeg de bal zou uitspelen, even daarvoor deed men dat namelijk zelf ook toen er een blessure bij een Goudse speler was. Gouda speelde echter door en daarop maakte Kevin van Wijk een overtreding op Stephan Kapteijn. Kapteijn was hier niet van gediend en haalde direct uit naar Van Wijk wat hem op een terechte directe rode kaart kwam te staan.

In de rust werden er door Frenk van der Kleij een aantal tactische aanpassingen gedaan, waardoor TAVV na de rust wat beter tot voetballen kwam. Mede door de numerieke meerderheid kreeg het ook wat meer kansen en was het wachten op de 0-1. Jeffrey Pieterse kreeg de ideale mogelijkheid om de score te openen, hij miste echter een penalty. Uiteindelijk viel de 0-1 alsnog door een treffer van linkervleugelverdediger Jesse Modderaar. Eric van der Hout tekende daarna met een prachtige goal voor zijn eerste competitietreffer en zorgde daarmee voor de 0-2 eindstand, doordat TAVV het na deze treffer welletjes vond en de wedstrijd naar het einde liet kabbelen.

Edwin Pieterse; Kevin van Wijk, Lars van der Pijl ©, Yannick Otto, Jesse Modderaar; Nick Straver, Randy Verwoerd, Jeffrey Pieterse; Eric van der Hout (80. Mitch Keijzer), Dorus Boddeke (70. Mitchel van Wijk), Donny van der Neut (85. Mike Keijzer)