Nieuwkoop weer onderuit tegen VVSB

Nieuwkoop | Na de nederlaag tegen FC Oudewater wachtte voor Nieuwkoop zaterdag de wedstrijd tegen VVSB. Een lastige tegenstander, zo bleek al eerder dit seizoen. In Noordwijkerhout werd er namelijk met maar liefst 5-1 verloren. Ook dit keer kwamen de oranjehemden tekort tegen de paars-gele formatie.

De eerste helft was er niet eentje om over naar huis te schrijven. Allebei de ploegen waren erg slordig en ook de harde wind had invloed op het spel. VVSB was wel al snel dichtbij de openingstreffer, nadat een van hun aanvallers drie verdedigers af wist te schudden. Doelman Thomas Boekestein wist uiteindelijk met zijn vuisten redding te brengen en kon de rebound naast kijken.

Nieuwkoop had in de eerste helft slechts een aantal momenten waarin het dreigend was. Schoten van Vijfhuizen en Iliass Alla werden geblokkeerd en Chiel Groenewoud kwam een teenlengte tekort om tussen een slappe terugspeelbal van een van de verdedigers van VVSB te zitten. De ploeg uit Noordwijkerhout wist een van de weinige kansen die ze kregen wel om te zetten in een treffer. Koen Damen kon profiteren van de enorme ruimte die er lag op de voor hem linkerkant. De middenvelder wist doelman Boekestein te verschalken en tekende zo voor de 0-1.

De tweede helft moest anders en begon veelbelovend. Boy Vork kreeg al vrij snel een eerste mogelijkheid op de gelijkmaker, maar schoot uit een moeilijke hoek over. De eerste echte kans voor Nieuwkoop in de wedstrijd konden we pas na een uur spelen te noteren. Robin Voorend schoot van afstand en zag zijn schot gekeerd worden door de doelman. VVSB was ondertussen gevaarlijk met een poging in de korte hoek en van verder weg, maar twee keer was daar een redding van Boekestein.

Na zeventig minuten werd het slotoffensief van Nieuwkoop ingezet en ging het met drie verdedigers spelen. Daarvoor kwam met Jeffrey van Lith een extra middenvelder in de ploeg. Dit resulteerde direct in een enorme mogelijkheid. Chiel Groenewoud kon aan de linkerkant op de doelman af nadat de verdediging de bal liet glippen. Hij schoot alleen een paar passen te vroeg, waardoor de doelman eenvoudig de bal kon vangen.

‘We doen onszelf tekort door geen punt te pakken, dat is zuur’

Michel Strating | Trainer sv Nieuwkoop

In de echte slotfase regende het kansen voor Nieuwkoop. De eerste mogelijkheid was voor Voorend, die zichzelf alle ruimte had verschaft om de bal binnen te knallen, maar schoot in plaats daarvan over. Een paar minuten later had de bal er opnieuw in gekund, maar tot twee keer toe werden de op een meter of elf van het doel geblokkeerd door een verdedigend been. Uiteindelijk kreeg Vijfhuizen vlak voor het doel de grootste mogelijkheid, maar met meer geluk dan wijsheid hield de keeper de bal tegen. Ook VVSB wist, ondanks een mogelijkheid voor open doel, niet meer te scoren. Zo was de eindstand 0-1.

Nieuwkoop verliest voor de tweede keer op rij en dat zorgt voor een balende Michel Strating. ‘Het was net als vorige week geen fantastisch duel van onze zijde. Uiteindelijk doen we onszelf wel tekort door geen punt te pakken. We hebben in de tweede helft voldoende kansen gecreëerd om tot scoren te komen, maar lieten dit telkens na. Dat is zuur.’