Zevenhoven al vroeg op rozen tegen matig Kamerik

Zevenhoven | Na een paar minuten spelen wist Robert Mooren zijn ploeg al op 1-0 te zetten en nadat Marco Pellegrom de score vijf minuten later verdubbelde was de wedstrijd na een kwartier spelen eigenlijk al beslist. Spannend werd het dus niet en daarom was het nooit de vraag of maar vooral met hoeveel Zevenhoven zou winnen van de nummer dertien van de 4e klasse B. Na negentig minuten spelen stond er uiteindelijk een stand van 5-1 op het scorebord.

Goed doorzetten van middenvelder Robbert Mooren, hij profiteerde van een misser van Kamerik-verdediger Eduard Kooijman, zorgde voor een vroege voorsprong van de thuisploeg. Zevenhoven heerste en hield de druk op verdediging van de bezoekers, en dit leverde over het algemeen snel balbezit op. Marco Pellegrom scoorde vanuit een moeilijke hoek waarbij de erg jong ogende Daan van Dijk zeker niet vrijuit ging. Na de snelle voorsprong nam Zevenhoven wat gas terug, creëerde (te) weinig maar zag ook dat de opponent van deze middag geen potten konden breken. Zevenhoven bleef achterin zonder problemen op de been en zodoende gingen de ploegen rusten bij een 2-0 tussenstand.

‘Als we na de 2-0 gewoon door hadden gegaan zoals we begonnen, hadden we in de rust al met 4-0 voor gestaan en speel je het veel makkelijker uit’

Marco Pellegrom | Aanvaller Zevenhoven

Na rust probeerde Zevenhoven de wedstrijd definitief te beslissen maar speelde hiervoor te slordig. Het snelle doelpunt bleef, in tegenstelling tot de eerste helft, uit en men liep zich steeds vaker vast op de verdediging van de bezoekers. Het was lang wachten op het derde doelpunt maar uiteindelijk was het Marco Pellegrom die een hoge voorzet over twee Kamerik-verdedigers zag gaan en vervolgens simpel kon binnen tikken. De bezoekers wisten hierop zowaar te antwoorden en brachten de stand vrij snel op 1-3. Het leidde bij Zevenhoven niet tot paniek, sterker nog, de marge werd al snel teruggebracht naar drie nadat Sjoerd Zuijdervliet een cornerbal wist binnen te koppen. Het slotakkoord was ook voor de aanvoerder. Doelman Daan van Dijk liet een simpele bal uit zijn handen vallen, greep vervolgens nogmaals mis waardoor Zuijdervliet ook zijn tweede van de middag mocht binnen tikken waarmee hij tevens de einduitslag bepaalde. Volgende week mogen de mannen van trainer Chris Snatersen op bezoek bij het sterke SCH, waar ongetwijfeld op meer tegenstand gerekend kan worden. Marco Pellegrom verwacht een zware maar mooie pot. ‘Een belangrijke pot natuurlijk wanneer je kijkt naar de stand op de ranglijst, het zal niet makkelijk worden maar ik hoop dat we daar een mooie slag kunnen slaan.’