Altior in extremis onderuit bij DONK

Gouda | Lange tijd leek er een stunt in de maak. Altior kwam op een 0-2 voorsprong en kon de Goudse storm lange tijd weerstaan. In de slotfase moest men helaas alsnog buigen en de gelijkmaker slikken. In blessuretijd volgde ook nog de winnende treffer waardoor Altior met lege handen terug naar Langeraar moest.

De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg dat goed combineerde en een aantal mogelijkheden bijeen voetbalde. Een drietal ballen verdwenen aan de verkeerde kant van het aluminium voordat Jeroen Sassen écht handelend moest optreden. Eerst tikte hij een bal uit de hoek vervolgens bracht hij met de voet knap redding. Na bijna een half uur spelen kreeg Tom van der Weijden de kans namens Altior, maar ook de Goudse doelman wist met de voet de openingstreffer te voorkomen. Altior kwam steeds beter in de wedstrijd en werd langzamerhand de bovenliggende partij. Ed van der Weijden zette het veldoverwicht in de dertigste minuut wél om in een voorsprong. Met een mooie lichaamsschijnbeweging zette hij de defensie op het verkeerde been en met een bekeken schuiver liet hij DONK-doelman Bas van der Eem kansloos.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Van der Eem moest tot het uiterste gaan om de 0-2 te voorkomen. Een lange trap van Sassen bereikte Tim Heikoop die het leer direct op doel afvuurde. Altior ging op zoek naar de verdubbeling en waar de thuisploeg in de openingsfase gevaarlijk was, moest het nu achteruit. Na iets meer dan een uur spelen kreeg Altior waar het naar op zoek was cadeau. Van der Eem werd opgejaagd door Ed van der Weijden en dit resulteerde in een misser van jewelste. De doelman schoot tegen Van der Weijden op wat de 0-2 betekende.

‘Na de 1-2 was de organisatie bij ons volledig weg’

Jeroen Sassen zag het onheil aankomen

Met nog dertien minuten op de klok kwam er weer een sprankje hoop terug voor de thuisploeg toen vanuit een corner de aansluitingstreffer viel. DONK ging opportunistisch voetballen en bracht veel ballen hoog de zestien in, wat dikwijls voor gevaar zorgde. Met nog vier minuten op de klok werd zwak ingrijpen na een afgeslagen vrije trap hard afgestraft en zette de thuisploeg de gelijkmaker op het bord. Beide ploegen gingen hierna vooruit, maar het slotakkoord was voor de nummer twee van de ranglijst. Wederom een corner was de aanleiding voor de winnende treffer in de derde minuut van de blessuretijd. De voorzet werd slecht verwerkt, viel aan de linkerkant voor de voeten van een Gouwenaar die invaller Roy van der Graaf vond die het lot over Altior van dichtbij bezegelde, 3-2.

‘Na de 1-2 gingen zij met vier man voorop spelen en vanaf dat moment was bij ons de organisatie volledig weg. We hadden het voor rust moeten beslissen want in die fase kregen we een paar goede mogelijkheden. Ook na de 1-2 kregen we nog een prima kans, maar we vergaten daarna te voetballen. We kwamen er niet meer uit en krijgen dan uiteindelijk nog heel zuur de deksel op de neus’, keek doelman Jeroen Sassen terug op de wedstrijd.