Nicolaas Boys strijdend ten onder bij Woerden

Nieuwveen | Op bezoek bij koploper Woerden heeft Nicolaas Boys zijn huid duur verkocht. Waar het thuis nog met 2-0 wist te winnen, moest men ditmaal een 3-1 nederlaag incasseren. Een schande is dat echter zeker niet.

Lange tijd was er aan de Steinhagenseweg weinig te beleven, het was voornamelijk een saaie eerste helft zonder al te veel kansen. Wel liet Woerden zich nadrukkelijk gelden, voornamelijk door de duels hard te spelen. Een kwart voor rust kwamen de blauw-wit gestreepten ook nog aan de leiding. Bij een lange bal werd centrumverdediger Rik Verkerk eruit gelopen en werd de 1-0 op het scorebord gezet.

‘We zijn vandaag strijdend ten onder gegaan’

Rik Verkerk | Verdediger Nicolaas Boys

Na de rust tapte Nicolaas Boys uit een ander vaatje, ging het zelf ook meer de duels aan en was de wedstrijd meer in evenwicht. Twintig minuten na rust leek de wedstrijd desondanks beslist te worden toen een vrije trap van Woerden werd binnen gekopt: 2-0. De Nieuwveners lieten de koppies echter niet hangen en maakten via Rocco Uijttewaal al snel de aansluitingstreffer. Zijn afstandsschot werd van richting veranderd en belandde in de touwen, waardoor Nicolaas Boys terug in de wedstrijd was.

Met nieuwe aanvallende impulsen (Rowan Sassen en Fitz MacLean) ging de ploeg van Mo Bougrine op jacht naar de gelijkmaker en in de slotfase was Peter Burgmeijer daar dicht bij. Uiteindelijk werd er nog wel gescoord, maar viel deze aan de andere kant. Bij een corner van Nicolaas Boys had men teveel mensen voor de bal, kon de thuisploeg snel omschakelen en met twee man alleen op Xander Hardsteen afgaan wat in de 3-1 resulteerde. Ondanks de nederlaag kan Nicolaas Boys op een behoorlijke wedstrijd terugkijken, beaamde ook Rik Verkerk. ‘De tweede helft ging wij er ook harder in en zetten we goede helft neer. We zijn vandaag strijdend ten onder gegaan.’

Xander Hardsteen; Jordy van Eijk, Luke van Veen, Rik Verkerk, Jari Wijfjes (71. Rowan Sassen); Rocco Uijttewaal, Joost Verkerk ©, Peter Burgmeijer, Ravi Pijper; Fabio Santos, Milan Hoogervorst (76. Fitz MacLean)