Woubrugge maatje te groot voor Zevenhoven

Woubrugge | Woubrugge bleek in haar thuiswedstrijd tegen de manschappen van coach Chris Snatersen een maatje te groot: 3-1.

De stormachtige wind speelde Zevenhoven in de eerste helft, toen men pal tegen had, danig parten. Het eerste kwartier kwam men amper over de middellijn, laat staan bij Woubrugge goalie Michael Kneulman. Desondanks bleef men in die fase gemakkelijk op de been. In de twintigste minuut kwam de thuisclub alsnog aan de leiding, de inzet van Gino Rolfes was niet hard, maar wel loepzuiver: 1-0.

Dat gebeurde in een fase waarin Zevenhoven juist aan wat meer voetballen toekwam en men wat meer onder de druk van Woubrugge uit kon voetballen. Vijf minuten na de openingsgoal werd het verschil twee. Rody Hoogendoorn kon een inzet niet onder controle krijgen, Shijie Hu tikte simpel binnen: 2-0. Bijna was het duel al na 25 minuten gespeeld, maar tot opluchting van heel Zevenhoven schoot Gino Rolfes in kansrijke positie naast.

‘Met de rust waren we er van overtuigd dat onze tijd zou komen met de wind in ons voordeel’

Chris Snatersen – Trainer Zevenhoven

Menig Zevenhoven-supporter koesterde in de theepauze nog hoop, twee goals achter en met de stormachtige wind in de rug dichtte men de ploeg nog wel degelijk kansen toe. Die hoop werd al snel bevestigd toen Danilo Boon, na amper zes minuten spelen, met een fantastische pegel goalie Michael Kneulman volslagen kansloos liet: 2-1. Woubrugge wankelde opzichtig en Zevenhoven was zowaar tweemaal dicht bij de gelijkmaker.

Na een uur spelen gooide de thuisclub het duel echter op slot. Onnodig balverlies bracht Woubrugge in een drie-tegen-twee situatie, Shijie Hu vond met een fraaie pass Thomas Osthoff, die Rody Hoogendoorn kansloos liet: 3-1. Daarna hoefde Woubrugge niet meer en bleek Zevenhoven niet meer in staat om echt te kunnen vlammen. Nick Mooren liet nog wel twee keer van zich spreken, de zege van Woubrugge kwam daarmee echter nooit meer in gevaar.

Zevenhoven trainer Chris Snatersen: ‘Het was een lastige wedstrijd, zeker met de wind die flink aanwezig was. We begonnen de wedstrijd met wind tegen en al snel bleek dat het vooral tegenhouden werd. Ondanks de 2-0 achterstand hebben we nooit het gevoel gehad dat het niet te herstellen was en bleven we de voetballende oplossingen zoeken. Met de rust waren we er van overtuigd dat onze tijd zou komen met de wind in ons voordeel. We begonnen erg sterk en kregen enkele mogelijkheden. Het was Danilo Boon die vandaag erg nadrukkelijk aanwezig was en met een geweldig schot van vijfentwintig meter de bal wist binnen te schieten. Vanaf dat moment groeide het vertrouwen, maar desondanks kregen we zo’n dertig minuten voor het einde van de wedstrijd de 3-1 tegen uit een counter moment van Woubrugge. Toen raakten we de controle op de wedstrijd kwijt en wisten we de tegenstander niet meer onder druk te houden.’