Onverwachts puntverlies voor Aarlanderveen bij Kickers ’69

Leimuiden | Koploper Aarlanderveen is voor de tweede keer dit seizoen tegen puntverlies aangelopen. Het laaggeklasseerde Kickers ’69 zorgde voor een stunt door de groen-witten op een doelpuntloos gelijkspel te houden. 

Het publiek van Aarlanderveen is dit seizoen flink verwend met mooi en aantrekkelijk voetbal, maar de meegereisde supporters werden ditmaal teleurgesteld. Niet alleen de wind zorgde voor een onaantrekkelijke voetbalmiddag, maar ook het spel van Aarlanderveen liet ditmaal te wensen over.

In een saaie en slappe wedstrijd creëerde de equipe van Arjen Linstra en Henk van Hof weinig mogelijkheden. Voor de rust schoten Derk Gruppen en Jorn Poelwijk over, maar verder dan deze twee schotkansen kwam men niet.

Ook na rust wist Kickers het spel van Aarlanderveen te ontregelen. Vlak voor tijd had Aziz El Bouazatti, in de rust ingevallen voor Maarten Rijnbeek, de winnende treffer op zijn schoen. Zijn schot eindigde echter op de lat.

‘We waren heel slap vandaag en totaal niet scherp. Dan ga je helaas een keer op je bek’

Jorn Poelwijk – Aanvaller Aarlanderveen

‘We waren heel slap vandaag en totaal niet scherp. De wind hielp ook niet mee en ik denk dat we in totaal maar veertig minuten gevoetbald hebben in plaats van negentig. De rest van de tijd was de bal uit of lagen hun op de grond. Maar we moeten vooral naar onszelf kijken en hebben ver onder de maat gevoetbald. En dan ga je helaas een keer op je bek’, aldus aanvaller Jorn Poelwijk.

Ondanks het gelijkspel is er voor Aarlanderveen nog weinig aan de hand in de jacht op het eerste kampioenschap uit de clubhistorie. Aarlanderveen heeft acht verliespunten minder dan naaste achtervolger FC Oegstgeest en kan zich dus nog een aantal kleine misstappen veroorloven.

Opstelling Aarlanderveen:
Maico du Chatinier; Bram Egberts, Mike Busse ©, Jimmy Nieumeijer; Jeroen Lamboo, Sallem Chemlalli, Fahri Margoum, Maarten Rijnbeek (46. Aziz El Bouazatti); Derk Gruppen (70. Lekan Adekanye), Jorn Poelwijk, Elias Karmeris (80. Jallas Kalisse)

Foto’s: Kees Verhaar (klik op de link voor meer foto’s)

Woubrugge maatje te groot voor Zevenhoven

Douwe en Rienke Boonstra rijden alternatieve Elfstedentocht