NSV’46, Nicolaas Boys, 0172SPORT, Jari Wijfjes, Kevin Fransen

Weinig spektakel in derby tussen NSV’46 en Nicolaas Boys

Noorden | Op Sportpark De Koet was er enkele uren voor de wedstrijd nog nachtelijk bezoek vanuit het Nieuwveense kamp en zodoende konden onder meer de kwasten en terpentine tevoorschijn gehaald worden… Vlak voor de wedstrijd ging er een groen-zwarte mars door het “koetendorp”, waar er onder het geluid van trommels en zang met wit brood werd gegooid. De sfeer vooraf zat er dus goed in. Toen er ook nog minutenlang vuurwerk te zien was vanuit beide kampen was het duidelijk: het publiek had zin in de derby…

Toen de laatste rookwolken waren opgetrokken lag de bal al achter Michael van Nijnatten, de vervanger van Xander Hardsteen in de Nieuwveense goal. NSV’46 wist van achteruit linksback Robbin Verhaar vrij te spelen die een diepe pass verzond in de richting van spits Robin van Koert. Renzo Wijfjes timede verkeerd en vervolgens was het voor Van Koert een koud kunstje om de bal over de uitgekomen Van Nijnatten te liften. Een vroege 1-0 dus en de ploeg van Robert Swart zat dan ook op rozen. NSV’46 was de betere ploeg en bepaalde het tempo.
Toen de klok nog niet op een half uur stond werd VAK-N nog stiller. Robbie Geerlof profiteerde van gepruts achterin van Joey van den Haak en gaf Menno de Jong vervolgens een niet te missen kans, 2-0. Nicolaas Boys-trainer Mo Bougrine, die te kampen had met veel afwezige basiskrachten, had genoeg gezien en greep in. Hij haalde Milan Hoogervorst tien minuten voor rust naar de kant en bracht Tim Hoogervorst in. Zeven minuten voor rust kregen de bezoekers dé kans de spanning terug te brengen toen arbiter Hoek naar de stip wees na een ongelukkige handsbal van Perry Lok. Ravi Pijper meldde zich voor het onderonsje met Bas Kalshoven, maar zijn inzet leidde nog niet eens tot het tweede schot op doel, want het tergend langzame rolletje dat hij produceerde hobbelde naast.
In de rust opperde voorzitter Gerhard Burgmeijer dan ook dat hij op basis van de eerste helft, waarin zijn ploeg drie cadeautjes weggaf, de naam van zijn club wel eens zou kunnen gaan veranderen in ‘Sint Nicolaas Boys’.

“Het leek misschien soms nergens op maar de tweede helft hebben we gewoon onze voorsprong verdedigt”

Kevin Fransen was blij met de punten de manier waarop doet er dan niet toe

De tweede helft was van een ander niveau. De bezoekers kwamen beter voor de dag en boden zeker in de duels meer weerstand. Tot een betere wedstrijd voor de toeschouwers leidde dit echter niet. Het was allemaal zeer rommelig en er waren zelden kansen te bespeuren, zag ook de meer dan prima ingevallen NSV’46-middenvelder Kevin Fransen: “Nee het was niet best. Maar onze trainer had gezegd ‘het maakt niet uit hoe het eruit ziet als we vandaag maar winnen’, nou dat is zeker gelukt haha. Het leek soms nergens op, maar we winnen wel. De eerste helft was nog redelijk al speelden we veel de lange bal, maar dat was dan ook de opdracht wanneer zij zouden pressen. De eerste goal kwam hier ook uit voort. We voetballen eerst goed onder de druk uit en dan pas volgde de lange bal, prima uitgespeeld dus. De tweede helft hebben we gewoon onze voorsprong verdedigt. Zij kwamen er niet doorheen en wij hoopten zelf uiteraard nog wat te creëren, maar dat zat er niet in. Wel hadden we natuurlijk zeker recht op één strafschop.”

“0-0 was achteraf terecht geweest, maar wij geven twee cadeautjes weg”

Jari Wijfjes vergat hier nog wel even de gemiste strafschop

Er waren inderdaad twee ‘penalty-momenten’ te bespeuren waarbij tweemaal Robin van Koert en Jari Wijfjes betrokken waren. Laatstgenoemde had alle geluk dat hij ook nog heel licht de bal toucheerde bij het eerste moment want het overgrote deel van de schoen bevond zich op de scheenbeschermer van de Noordense aanvaller. Hoek leek te gaan fluiten maar besloot toch anders. Het tweede moment was lichter, maar met de eerste in gedachte had het niet raar geweest wanneer deze alsnog op de stip was beland. De spanning bleef in de wedstrijd, maar tot echte doelpogingen kwamen de bezoekers zelden. De grootste kans was voor Rowan Sassen die net niet bij een inzet van Wijfjes kon die de bal richting tweede paal schoot vanuit een corner. Zo eindigde de derby dus niet zoals hij was begonnen want van vuurwerk op het veld was zelden sprake de tweede helft…

Jari Wijfjes sprak over een ‘geflatteerde nederlaag’ en baalde van de weggegeven doelpunten. “Wij begonnen erg matig en vooral in de eerste helft werd er te weinig strijd geleverd. De helft hebben we ons herpakt, maar onszelf niet beloond. Een 0-0 was achteraf terecht geweest, maar door twee cadeautjes van ons gaat NSV er met de punten vandoor.” De verdediger was wel goed te spreken over de supportersacties: “Het hoogtepunt van de middag was denk ik de show voor de wedstrijd met pyro en alles erop en eraan. Want verder viel er weinig te genieten en was het van beide kanten niet erg best.”