0172SPORT, Tosca Wens, Sportief

Sportief wint eenvoudig van Sporting Martinus

Amstelveen | Sportief heeft vrij eenvoudig de drie punten vanuit Amstelveen meegenomen naar Woerdense Verlaat. Waar de score veel hoger had kunnen en misschien wel had moeten uitvallen, werd het uiteindelijk ‘slechts’ 0-4.

Sportief opende voortvarend en het was binnen de minuut al Stijn Molenaar die de eerste mogelijkheid kreeg, zijn schot van afstand ging echter een klein metertje naast. De ploeg van Johan Peper was vooral de eerste twintig minuten veelal over de rechterkant gevaarlijk waar de uitstekend spelende Florian Nieuwkoop samen met Molenaar voor het meeste gevaar zorgden. In de tweeëntwintigste minuut kreeg Sporting Marinus de enige kans van de wedstrijd, deze ging ook binnen maar gelukkig voor Sportief was dit in buitenspelpositie.

In het volgende kwartier kreeg Sportief vier grote kansen om de score te openen. Eerst was het Daan Koot die verzuimde de score te openen en vervolgens hadden Daniel van Leeuwen, Molenaar en Tosca Wens het vizier niet op scherp staan. Het duurde hierdoor tot de vier minuten voor rust voordat de ban eindelijk gebroken werd. Met een prima voorzet vanaf de rechterkant vond Koot kwam Van Leeuwen die het speeltuig keurig met het hoofd aflegde op Wens die de bal in het doel kon tikken, 0-1.
De tweede helft was amper twee minuten oud toen Sportief de wedstrijd in het slot gooide, de lange bal was van Wens op de pijlsnelle Molenaar, die de achterlijn haalde en de bal hard voorgaf waar Van Leeuwen de 0-2 onder de Martinus-goalie door tikte.

“Ten opzichte van vorige week houden we nu wél de nul en dat is heel lekker”

Florian Nieuwkoop was desondanks kritisch over het benutte aantal kansen

Sportief speelde goed, creëerde heel veel kansen maar het moest wacht tot de bijna de zeventigste minuut alvorens de 0-3 op het score bord kwam. Vanuit een vrije trap wens kon verdediger Jorg van der Laan vogelvrij aannemen en de bal rustig in de verre hoek schieten. Sportief kreeg het laatste kwart wederom een paar prima kansen, maar Koot (paal), de ingevallen Youri Querreveld (paal en één op één met de doelman) en Molenaar (vrije kopkans) kregen de bal er niet in. Toch maakte Sportief het kwartet aan goals nog compleet en het slotakkoord was andermaal voor Wens, die het eindstation was van een hele mooi aanval.

Florian Nieuwkoop die een goede wedstrijd speelde was tevreden met de drie punten: “We spelen eigenlijk gewoon een goede wedstrijd en geven zelf helemaal niets weg. We scoren er alleen ‘slechts’ vier en gezien de kansen is dat te weinig vandaag. Maar ten opzichte van afgelopen week houden we nu wel de nul en dat is heel lekker.”