Wederom winst voor Zevenhoven na goede eerste helft

Zevenhoven | Na de prima overwinning van vorige week op het sterke BSC ’68 wisten de Zevenhovenaren zaterdag wederom drie punten te pakken. De ploeg was met name in de eerste helft een klasse beter dan opponent Meerburg en na vijfenveertig minuten voetballen was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Het valt de mannen van trainer Danny ter Hoeve hooguit te verwijten dat de uitslag van slechts 3-1 niet hoger is uitgevallen afgezet tegen het aantal kansen dat de thuisploeg deze middag kreeg.

Zevenhoven begon ijzersterk aan de wedstrijd. Het tempo lag hoog en bal ging moeiteloos van voet naar voet. Daar waar nodig werd het spel prima verlegd en de bezoekers konden in de beginfase eigenlijk alleen maar toekijken. Het prima combinatiespel leidde dan ook al snel tot mogelijkheden. Na tien minuten spelen was het dan ook al raak. Sjoerd Zuijdervliet plaatste de bal, na een strak getrapte corner, terug op Marco Pellegrom. Die wist op zijn beurt met het hoofd Robin Leliveld te bereiken en laatstgenoemde schoot de bal uiteindelijk knap in het dak van het doel. Het tempo van de thuisploeg bleef vervolgens hoog en het was in deze fase wachten op de 2-0. Uit wederom een corner kwam uiteindelijk het dikverdiende tweede doelpunt voor de thuisploeg. Falco de Lange kopte de bal prima achter keeper Fabian Kolen, maar die werd – tot ieders verbazing – opeens geholpen door aanvoerder Ramon Weijers die in een reflex zijn keeper te hulp schoot door met zijn hand de bal over het doel te tikken. Met een logische penalty tot gevolg en natuurlijk de rode kaart voor Weijers. Pellegrom tekende kinderlijk eenvoudig zijn derde van het seizoen aan en Meerburg mocht dus door met tien man. Natuurlijk leek hiermee de wedstrijd wel beslist en iedereen ging er dan ook vanuit dat de score in de tweede helft verder zou gaan oplopen.

“In de tweede helft ging het tempo omlaag en was er te weinig beweging om de bal goed kwijt te kunnen”

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

Zevenhoven kreeg natuurlijk ruimte en er ontstonden grote kansen, maar zo scherp als de thuisploeg in de eerste helft was zo tam oogde de ploeg in het laatste deel van de wedstrijd. Pellegrom werd na een kwartier spelen alleen op keeper Kolen afgestuurd maar faalde jammerlijk. Zijn maatje Nick Mooren mocht even later hetzelfde doen maar ook hij wist de trekker niet over te halen. De bezoekers kregen na het missen van deze opgelegde kansen toch weer hoop en klopte zowaar een aantal keer op de deur bij keeper Connor van Heertum. Gelukkig besliste Sjoerd Zuijdervliet de wedstrijd definitief door een afgeslagen bal, wederom uit een corner, laag binnen te schieten en met de 3-0 op het scorebord kon de geelhemden deze middag niets meer overkomen. Het tegendoelpunt, zo’n tien minuten voor tijd, werd dan ook voor lief genomen. De ploeg liet deze middag dus twee gezichten zien en zal er volgende week tegen Kickers ‘69 wijs aan doen om uitsluitend verder te borduren op de prima gespeelde eerste helft.

Sjoerd Zuijdervliet vatte na afloop alles nog maar even samen en was vooral blij met de drie punten. “Vooral de eerste vijfentwintig minuten speelden we erg goed. Tegen elf man kregen we veel ruimte aan de zijkanten. Tegen tien man gingen zij toch wel veel compacter staan. Ik denk dat het vooral concentratie was, het tempo ging omlaag en er was minder beweging. Na rust startte we aardig en moeten we uit de vele mogelijkheden die we kregen gewoon scoren.” Om vervolgens lachend af te sluiten. “Tja, en als de voorhoede de wedstrijd niet beslist…dan doet de achthoede het maar hè!”