We mogen weer de wei in, maar er is nog veel onduidelijk…

Zeist / Den Haag | Door de versoepelingen die zijn aangekondigd in de laatste persconferentie zullen de competities weer hervat gaan worden. Goed nieuws, alleen is er nog wel het één en ander onduidelijk. In de Zeister bossen wordt momenteel druk overleg gepleegd met afgevaardigden van verschillende divisies, vrijdag komt de KNVB met een definitief plan.

De voetbalbond moet het restant van het seizoen plus de nacompetities zien in te plannen en dit blijkt nog niet zo eenvoudig, zo blijkt uit een officieel statement van Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal KNVB). ‘Vanwege het feit dat wij ons grote zorgen maken of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario’s nader bekeken. Ons uitgangspunt is dat we een grote mate van zekerheid moeten hebben om dit seizoen promotie en degradatie door te kunnen voeren. Een derde seizoen zonder eindrangschikking vinden wij onaanvaardbaar.’

Mogelijk vervalt de nacompetitie en zal men een alternatief plan voor promotie/degradatie presenteren.

‘Een derde seizoen zonder eindrangschikking vinden wij onaanvaardbaar’

Jan Dirk van der Zee | Directeur amateurvoetbal KNVB

Er wordt dus een passende oplossing gezocht. Feit is wel dat de competities in de A-categorie vanaf zaterdag 5 februari weer van start zullen gaan, beginnende met een inhaalronde. De B-categorie – alle overige amateurs dus – starten aanstaande zaterdag weer met de competities.

Afgelasting door corona
Wel is al duidelijk dat vanwege het overvolle speelschema wedstrijden die vanwege coronagevallen worden afgelast, doordeweeks zullen moeten worden ingehaald. Dit geldt voor zowel de A als B-categorie.

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

Speeltuin Zeist

Doelpuntrijk oefenduel tussen Zevenhoven en CVC Reeuwijk