Waterlanders Heren 1 wint derby tegen het Koudekerkse Aspasia

Nieuwkoop | De heren van de Nieuwkoopse volleybalvereniging Waterlanders speelden zaterdag 23 oktober een derby tegen het Koudekerkse Aspasia Heren 1. Beide teams konden rekenen op veel support want de tribune van sporthal de Steupel was als vanouds goed gevuld. Het publiek werd getrakteerd op een vijfsetter waarbij Waterlanders de winst wist te pakken (19-25, 25-21, 19-25, 25-20 en 15-13).

Waterlanders zette dit seizoen een stapje terug door te gaan spelen in de promotieklasse. Er werden in dit seizoen tot nu toe drie wedstrijden verloren, waarbij één wedstrijd nog opnieuw gespeeld moet worden, en er werd een ruime 4-0 thuisoverwinning geboekt op Servia. Er werd dan ook uitgekeken naar de komst van Aspasia naar Nieuwkoop, de huidige nummer twee op de ranglijst.

Moeilijk begin
De eerste set begon Waterlanders moeilijk. ‘We maakten teveel fouten in onze eigen aanval en kregen geen vat op de harde aanvallen van de middenaanvaller van Aspasia Bas van der Werf. Hij viel erg sterk aan, zoveel aan het net als met de pipe aanval. Richting het einde van de set kwamen wij pas beter in ons spel’, aldus Waterlanders trainer en coach Niels de Nijs.

Sterke wedstrijd
In de tweede set kwam er jong talent in het veld bij Waterlanders. Jos Vork (speelt in Heren 5) kwam op de plaats van Oscar van Capel. ‘We begonnen beter en strak te serveren met als gevolg dat Aspasia werd gedwongen om de passopstelling aan te passen. Wij konden de druk er goed ophouden en met een goed aanvalsspel de set redelijk makkelijk binnenhalen’. In de derde set kwam juist Aspasia weer erg sterk terug. In de vierde set keerde Van Capel terug het veld op, op de plek van aanvoerder Mark Hoogendoorn. ‘Aspasia kwam maar moeizaan onder onze servicedruk uit. Onze aanvallers speelden ook heel erg sterk. Benjamin scoorde vrijwel iedere aanval en Rolf Karlsson sloeg een paar pipe aanvallen snoeihard in. Onze gelegenheidsdiagonaal Edwin van ’t Wout scoorde ook regelmatig en speelde een hele sterke wedstrijd.’

Geweldig publiek
De lijn van de vierde set werd doorgezet in de alles beslissende vijfde set. Al snel werd er een flinke voorsprong opgebouwd door Waterlanders. ‘We hebben heel fanatiek doorgespeeld en gevochten voor ieder punt, dat was een mooi einde van een geweldige wedstrijd.’ De Nijs is na afloop erg trots op zijn team. ‘Ik heb echt genoten van deze sportieve wedstrijd en ook van het geweldige publiek.’