Sportief pakt eindelijk punten na zege op Alphense Boys

Woerdense Verlaat | De druk stond er vol op voorafgaand aan het duel met Alphense Boys. Er moest immers gewonnen worden van de mede-hekkensluiter om weer voorzichtig omhoog te kunnen kijken… 

Alphense Boys kwam op Sportpark Govert van Tilburg sterk uit de startblokken en verdiende in de openingsminuut eigenlijk een strafschop, maar de thuisploeg werd dit leed bespaard en ontsnapte zo aan een desastreuze start. De ploegen leken in de beginfase elkaar af te tasten en over en weer werden er wat speldenprikjes uitgedeeld voordat Matthijs Maaijen de score opende op aangeven van Sven van Oudenallen. Het duurde niet gek lang voordat Stijn Molenaar met zijn tweede treffer van het seizoen de score verdubbelde. Sportief leek op rozen te zitten maar het verzuimde in de fase voor rust het duel definitief in het slot te gooien. Onbedoeld gaven zij de bezoekers zo de hoop op hun eerste puntje, iets dat zij kracht bijzette door de tweede helft fel van start te gaan. Na een uur spelen viel de aansluitingstreffer, toen Jorg van der Laan een overtreding begin het de leidsman nu wel naar de stip wees. De strafschop werd onberispelijk achter Nick Stark geschoten, 2-1. De Alphenaren roken nu echt bloed en drukten door. Sportief wankelde maar overleefde ternauwernood door onder meer een bal op lat buiten bereik van Stark.

‘Door die domme overtreding van mij werd het nog even spannend maar gelukkig stelden we daarna snel orde op zaken.’

Jorg van der Laan haalde opgelucht adem na de 3-1

De ingevallen Justin Verkerk maakte aan de Alphense hoop definitief een einde door de 3-1 te noteren. De strijd was gestreden want nog geen zestig seconden later maakte Molenaar zijn tweede van de middag. De wedstrijd kwam in rustiger vaarwater en Sportief voetbalde het rustig uit. Molenaar had echter zijn zinnen gezet op zijn hattrick en in de slotfase kreeg hij zin toen hij zijn derde en daarmee de 5-1 op het bord zette.

Jorg van der Laan kon na de eerste overwinning van het seizoen eindelijk lachen, maar haalde ook opgelucht adem. ‘Zo eindelijk zijn we van die nul af en ik denk ook dat dit een terechte overwinning was. Door die domme overtreding van mij werd het nog even spannend maar gelukkig stelden we daarna snel orde op zaken. Hopelijk is dit de start van een goede reeks, zaterdag treffen we Bodegraven die ook drie punten hebben. Wederom een belangrijke ‘zes punten wedstrijd’ dus…’

Opstelling vv Sportief:
Nick Stark; Michael Vijfhuizen (65. Kris Baken), Jorg van der Laan, Bob van de Haak, Florian Nieuwkoop; Quinten Langelaan, Tosca Wens, Roy Baltus (80. Joel Verkerk); Mathijs Maaijen (65. Justin Verkerk), Stijn Molenaar, Sven van Oudenallen (80. Robin de Vink)

Bekijk hier de stand en uitslagen

Foto: Archief Gerard Haak

Waterlanders Heren 1 wint derby tegen het Koudekerkse Aspasia

Nieuwkoop komt ook tegen Blauw-Zwart te kort