Nicolaas Boys komt met de schrik vrij

Nieuwveen | Na thuiswedstrijden tegen NSV’46 en Zevenhoven was het voor Nicolaas Boys weer even wennen om op eigen veld voor iets minder publiek te spelen. En daarbij trof het in Linschoten ook nog eens een traditioneel lastige tegenstander.

In de beginfase had de ploeg van Mo Bougrine ook veel moeite met Linschoten. Vooral de voorhoede was met hun snelheid een ware plaag voor de zwart-groene defensie. In eerste instantie kwam men bij een scrimmage nog goed weg toen een bal op de paal belandde, maar niet veel later wisten de bezoekers via een omschakelmoment van de geboden ruimte achter de verdediging te profiteren: 0-1.

Na deze openingstreffer waren de Nieuwveners wakker geschud, kreeg men de controle terug en begon men weer met voetballen. Toch stond het twintig minuten voor tijd nog altijd 0-1, ondanks dat Nicolaas Boys al een aantal kansen op de gelijkmaker had gehad. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte. Rocco Uijttewaal stond geheel vrij bij de tweede paal en kopte een voorzet van Fabio Rodrigues dos Santos achter doelman Maikel Paling in de touwen.

‘Na de 2-1 hebben we eigenlijk alleen nog maar in onze eigen zestienmeter gestaan en alles tegen gehouden wat ze op ons afvuurden’

Rocco Uijttewaal | Middenvelder Nicolaas Boys

Uiteraard was men in Nieuwveen nog niet tevreden met een gelijkspel en ging men op jacht naar de overwinning. Aan de linkerkant van het veld was Uijttewaal zijn tegenstander te vlug af, hij vond de ingevallen Michael Heemskerk op de rand van het strafschopsgebied en Heemskerk schoot de bal vervolgens stijf in de kruising.

In het laatste kwartier moest Nicolaas Boys vervolgens weer alle zeilen bijzetten, aangezien Linschoten op zoek ging naar de 2-2. Heel gevaarlijk werd men echter niet, mede door het resolute uitverdedigen van ‘de boys’. Wel kreeg de ploeg van Bougrine zelf nog een gigantische kans via Heemkerk, maar hij gleed de bal naast na goed voorbereidend werk van Rodrigues dos Santos waardoor het 2-1 bleef aan de W.P. Speelmanweg.

Rocco Uijttewaal was dit seizoen al voor de derde maal trefzeker en sprak over een moeilijke middag. ‘We hadden het lastig vandaag. Vooral in het begin hadden wij veel moeite met de snelheid van de Linschoten aanvallers. Daarna begonnen wij eindelijk weer te voetballen en zetten we hoog druk. Na de 2-1 hebben we eigenlijk alleen nog maar in onze eigen zestienmeter gestaan en alles tegen gehouden wat ze op ons afvuurden.’

Opstelling Nicolaas Boys:
Xander Hardsteen; Jordy van Eijk, Rik Verkerk, Matthijs Egberts, Ravi Pijper (31. Joey van den Haak); Rocco Uijttewaal, Joost Verkerk ©, Luke van Veen (81. Joël Verlaan), Peter Burgmeijer; Fabio Rodrigues dos Santos (76. Aimsley van der List), Tom van Nieuwburg (61. Michael Heemskerk)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Disseldorp maakt Noorden trots met hattrick tegen Zevenhoven

Waterlanders Heren 1 wint derby tegen het Koudekerkse Aspasia