Vriendinnendag Nicolaas Boys een groot succes

Nieuwveen | Afgelopen zaterdagmiddag 6 april stond Nicolaas Boys in het teken van meidenvoetbal. In de weken voor deze middag waren er al veel aanmeldingen. Ook ’s middags kwamen er nog een aantal deelneemsters bij. Iedereen wilde graag een balletje komen trappen.

Het voltallige eerste damesteam van Nicolaas Boys begeleidde vol enthousiasme de verschillende teams. Deze teams deden een vijftal voetbalonderdelen onder andere vier tegen vier, dribbelkoningin en het overloopspel. Ook konden er punten gescoord worden bij het gatendoekspel.

Tijdens de pauze werd er genoten van limonade met een stroopwafel. Daarna werd het voetbalcircuit voortgezet. Vol energie gingen de deelneemsters er weer tegenaan.

Nadat alle scores bij elkaar opgeteld waren opgeteld bleek Bo van den Akker de deelneemster met het hoogste aantal punten. Zij won hiermee een mooie bal en twee kaartjes voor de ADO vrouwen.

In de kantine werd na de voetbalonderdelen nog een ‘Gele/Rode kaarten Quiz’ gespeeld. De meiden hadden veel kennis van het hedendaagse voetbal, maar na twaalf vragen was er een winnares. Djela de Jong was tot haar eigen verbazing degene die het meeste wist. Ook zij ging met een bal en twee kaartjes voor de ADO vrouwen naar huis.

Alle deelneemsters kregen aan het einde van de middag een goodiebag. Het was een erg geslaagde middag. Het is nu maar te hopen dat de deelneemsters de voetbalsport zo leuk vinden dat ze volgend jaar bij Nicolaas Boys komen voetballen.

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Nicolaas Boys schiet niets op met remise

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

De wedstrijd die alles had