Nicolaas Boys schiet niets op met remise

Rotterdam | Nicolaas Boys reisde met een overwinning, twee gelijke spelen, een nederlaag en een gestaakte wedstrijd af naar de Rotterdamse wijk Blijdorp, om daar aan te treden tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Voor Nicolaas Boys was het zaak om de drie punten mee in de tas te nemen om nog enigszins een rol te kunnen spelen in de derde klasse hoog.

Bij Nicolaas Boys ontbraken Thijs Hoogeveen, Tom van Gils en Fabio dos Santos ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Sporting Leiden. Joël Verlaan, Joost Verkerk en Jim Janmaat begonnen hierdoor in de basisopstelling van Dijar Kasim.

Janmaat betaalde het vertrouwen van zijn trainer uit door op slag van rust voor de openingstreffer te zorgen. De vleugelaanvaller kreeg op een meter of vijftien van het vijandelijke doel de bal in zijn voeten en schoot de bal onberispelijk in de touwen: 0-1. Lang kon Nicolaas Boys niet genieten van deze voorsprong, want vier minuten na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte uit een benutte strafschop.

Dit was ook tevens de laatste treffer van deze zonovergoten wedstrijd. Beide ploegen schieten eigenlijk niets op met dit gelijkspel, aangezien Blijdorp en Nicolaas Boys momenteel de koplopers in het ‘remise klassement’ zijn. Volgende week gaan de Nieuwveners op bezoek bij FC IJsselmonde, zijn staan momenteel op een keurige derde plaats.

Tim Stouten; Peter Burgmeijer, Luke van Veen, Sjef de Groot ©, Joël Verlaan; Finn Janmaat, Joost Verkerk (82. Jari Wijfjes), Matthijs Egberts (46. Ravi Pijper); Jim Janmaat, Nick Teunissen, Menno Moerdijk (66. Rocco Uyttewaal)