Voorbeschouwingen zondagvoetbal 2C en 3A

De ene week is de andere niet. Altior zag “zijn klassieker” door de weergoden verpest worden, waardoor het tot half oktober nog maar één competitieduel heeft afgewerkt. Eerder al werd de wedstrijd tegen HMSH er al uitgehaald vanwege wanordelijkheden tijdens een eerder duel van de Haagse club en men in afwachting bleef van het vonnis. Gelukkig bestaat de competitie weer uit veertien teams. Voor Nicolaas Boys ziet het er niet al te best uit. Slechts een schamel puntje uit drie wedstrijden is niet hetgeen men vooraf op had gerekend. Wanneer zal het omslagpunt gaan komen voor de groen-zwarten?

Altior – Hillegom
Volledig zonder wedstrijdritme en/of competitiegevoel zal Altior deze wedstrijd gaan aanvangen. Hillegom zal een pittige kluif gaan worden, want de ploeg uit die plaats bezet in deze scheve competitie de koppositie met zeven uit drie, samen met Oliveo. Foreholte staat er in theorie en in verliespunten beter voor, maar in dit stadium zegt dat helemaal niets. De jonge honden van Manfred van den Bosch zullen in deze wedstrijd volwassenheid moeten gaan tonen tegen een slimme ploeg met wél dat ritme en vooral ook schotkracht in de voorhoede. De doelmannen van ASC, RKDEO en Wippolder moeten respectievelijk al vijf, twee en drie keer achterom kijken om vervolgens de bal uit het net te halen. Voor Jeroen Sassen is het te hopen dat het bij tien uit drie blijft. Men kan in ieder geval met open vizier de strijd in, want de oranjehemden hebben alleen maar te winnen en niets te verliezen. Als men een gezond portie werklust en met enige voetbalintellect de wedstrijd ingaat is er iets mogelijk. Als een van deze twee genoemde factoren niet in orde is kan het een zware middag worden. Maar niets is onmogelijk, want het is en blijft voetbal…
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 2-1

VSV – Nicolaas Boys
Van een bliksemstart is het niet gekomen voor de Nieuwveners, dus moeten zij, willen zij hun uitgesproken ambities kracht gaan bijzetten, flink aan de bak. Een punt in extremis tegen Aalsmeer is de magere oogst na drie ronden. Het zit ook niet bepaald mee. Want als je in de stromende regen ook nog eens verliest door een schot-voorzet heb je veel pech. Máár het is natuurlijk niet alleen pech dat de klok slaat. Het benutten van kansen is een zeer belangrijk onderdeel van het spelletje voetbal. Voetballend zit het best goed, maar dat roepen we al heel lang. Het is de kunst om dit ook eens in een klinkende score uit te drukken. Want met mooi voetbal win je geen prijzen en er is geen jury om jou extra punten te geven voor choreografie en technisch vermogen. De cijfers zijn bikkelhard in dit geval. Tegenstander VSV uit Velserbroek heeft het wat dat betreft beter op orde. Zij haalden vier punten uit twee wedstrijden en staan met Spaarnwoude en Van Nispen op een gedeelde derde plaats. Het tij moet dan ook snel gaan keren voor de Boys van Kasim. Aan een gelijkspel heeft Nicolaas Boys niets; alleen een driepunter telt. En érgens moet ermee begonnen gaan worden, dus waarom niet in Velserbroek?
André’s Jumbo Bas Bobeldijk Poule tip: 1-2

Archieffoto Kees Verhaar

Zinderende zaterdag op RTV Hollands Midden

TAVV in tweede helft langs Lugdunum