TAVV in tweede helft langs Lugdunum

Ter Aar | Na twee gelijke spelen wist TAVV wat het te doen stond in de thuiswedstrijd tegen Lugdunum. Het moest winnen om aansluiting te houden met de kop van de ranglijst en uiteindelijk slaagde de ploeg van Frenk van der Kleij in deze missie.

TAVV kwam uitstekend uit de startblokken en kreeg binnen de minuut via de teruggekeerde Yassine El Mariami de mogelijkheid om de score te openen. Zijn schot belandde echter aan de verkeerde kant van de paal. Daarna was het fysiek sterke Lugdunum via Koos de Haas dichtbij de 0-1, echter bleek doelman Edwin Pieterse een sta in de weg voor de Leidenaar. In een verder matige eerste helft was Jeffrey Pieterse nog het dichtst bij de openingstreffer. De snoeiharde vrije trap van de middenvelder belandde echter op de lat, waardoor met een 0-0 stand de rust werd gehaald.

‘Na de rode kaart konden wij de wedstrijd in ons voordeel beslissen’

Randy Verwoerd | Middenvelder TAVV

In de tweede helft had TAVV het betere van het spel en kwam het verdiend op een 1-0 voorsprong. Dorus Boddeke was op aangeven van El Mariami de gevierde man en zorgde daarmee al voor zijn vierde competitiedoelpunt. Na deze treffer moest Adam Atif met een rode kaart – na een slaande beweging – het veld verlaten en was het Leidse verzet gebroken. Via El Mariami en de ingevallen Youri Looyestein liep met uit naar een 3-0 overwinning. Vooral de treffer van laatstgenoemde mag opmerkelijk worden genoemd. Looyestein keerde namelijk na anderhalf jaar blessureleed (zware knieblessure) terug in de wedstrijdselectie en mocht zijn rentree opluisteren met een benutte strafschop.

Lange tijd had TAVV moeite met Lugdunum, zo ondervond ook middenvelder Randy Verwoerd. ‘Het was een aardig potje met veel strijd. De eerste helft was niet goed van onze kant, maar we hebben eigenlijk maar één kans weggegeven. In de tweede helft kregen we meer grip en na de rode kaart van hun konden wij de wedstrijd beslissen.’
Desalniettemin zijn de punten binnen voor TAVV en heeft het slechts twee punten minder dan de koplopers.

Edwin Pietserse; Kevin van Wijk, Lars van der Pijl ©, Yannick Otto, Jesse Modderaar; Nick Straver, Randy Verwoerd, Jeffrey Pieterse; Dorus Boddeke (80. Youri Looyestein), Donny van der Neut (61. Mitchel van Wijk), Yassine El Mariami