Voorbeschouwing Zondagvoetbal 2C en 3A

Toeval of niet, maar zowel Altior als Nicolaas Boys spelen tegen een club die hoe dan ook volgend seizoen een andere naam zal kennen. WVC, een fusie tussen het voormalige SVOW en Alkmania, daavoor nog Weteringse Boys, komt voor het laatst onder die naam naar Nieuwveen en buurman en eeuwige rivaal, slechts gescheiden door een heg, DOSR ontvangt Altior. Met die laatste wedstrijd verdwijnt er tevens een klassieker op zondag….

DOSR – Altior
De clash tussen de dorpen Langeraar en Roelofarendsveen zal dus zijn laatste editie gaan kennen onder deze naam in laatstgenoemde plaats. In het programma “De Kale Kenners” van RTV Hollands Midden zal op vrijdagavond 4 oktober vanaf 19.00 uur uitgebreid worden voorbeschouwd met spelers van de beide clubs. De teams kenden een matige start. DOSR haalde tot nu toe slechts één punt uit de eerste twee wedstrijden, terwijl Altior de winst op eigen veld aan Teylingen moest laten. Misschien heeft dat weekje extra rust (HMSH uit viel uit) de oranjehemden goed gedaan; wie zal het zeggen. Motivatie zal het probleem niet zijn, maar men is nog zoekende naar de vorm en een herkenbare speelstijl. De jonge ploeg van Manfred van den Bosch kan wellicht juist in wedstrijden als deze dat extraatje brengen tegen een team dat aanvallend goed staat, maar defensief ook ruimte geeft aan de tegenstander. Ook hiermee gaat de vergelijking met elkaar zeker niet mank. Altior moet het ook vooral hebben van de offensieve kwaliteiten. Op basis van dit alleen al belooft het een aantrekkelijke wedstrijd te worden. Twee ploegen die vooruit denken. Maar óf dit een winnaar gaat opleveren?
André’s Jumbo Bas Bobeldijk tip: 1-1

Nicolaas Boys – WVC
Kansen creëren is wel besteed aan de groenzwarten, maar het benutten daarvan begint de ploeg zo langzamerhand wel een beetje op te breken. In de eerste twee competitieronden was dit aspect zichtbaar aanwezig. Het ontbreekt aan een “killer” in de zestien. Het positieve is natuurlijk wél dat de kansen er komen en als dit eenmaal gekoppeld kan worden aan rendement zijn de Boys van Kasim tot veel in staat. Het moet dan ook nú gaan gebeuren tegen een tegenstander die hen wel ligt. Ook bij de Weteringers ligt de kracht in het offensieve, maar net als de opponent van vandaag ontstaan er meer dan eens haarscheurtjes in defensief opzicht. Als de Nieuwveners het vizier ditmaal wél op scherp hebben staan kunnen zij een heerlijke zondagmiddag tegemoet zien. Op de goede momenten een doelpuntje (of meer) maken en loeren op de momenten dat de tegenstander ruimte gaat bieden. Het zou lekker zijn dat men eerst zélf eens de voorsprong pakt, want dat is er nog niet van gekomen in deze competitie. Steeds maar weer moeten terugkomen van een achterstand vergt verkeerde energie. En juist dát moet vandaag voorkomen zien te worden. Er zijn voldoende aanknopingspunten om het tij te doen keren. En waarom er niet deze middag mee beginnen, want de supporters snakken net als de spelersgroep naar een driepunter.
André’s Jumbo Bas Bobeldijk tip: 3-0

Thijs Noordsij, 0172SPORT, Altior

DOSR – Altior bij De Kale Kenners

Aanvallend onmachtig TAVV blij met punt