Thijs Noordsij, 0172SPORT, Altior

DOSR – Altior bij De Kale Kenners

Ter Aar | Op vrijdagavond 4 oktober is de tweede uitzending van het vierde seizoen De Kale Kenners. In deze editie blikken de heren vooruit op zondagmiddag 6 oktober. Dan staat voor het laatst in Roelofarendsveen de “klassieker” DOSR-Altior op het programma.

Het klinkt wat dramatisch, maar zo is het natuurlijk niet. Door de aankomende fusie van WVC en DOSR zullen de namen van deze twee clubs in de geschiedenisboeken verdwijnen vanaf seizoen 2020-2021. Dat is voorlopig nog niet aan de orde, maar het komt er wel aan.

Van beide teams zijn twee spelers aanwezig om hun licht over deze wedstrijd te laten schijnen. De clash tussen de dorpen Roelofarendsveen en Langeraar zijn altijd mooie potten met veel publiek langs de lijn. Welke kant het gaat opvallen gaan we horen van Sven en Guido van der Meer namens de Veenders en Sven van Vliet en Thijs Noordsij namens de Langeraarders.

In het tweede uur is er aandacht voor tennis met Lizet Keijzers, voorzitter van de tennisvereniging uit Zevenhoven. Deze sport kent vele beoefenaars, want na voetbal is de KNLTB de grootste organisatie qua ledenaantal. In de wereldtop kennen we bij de mannen geen grote namen meer en dat is weleens anders geweest. Bij de dames is dit een ander verhaal. Daar was het juist de laatste jaren wat minder, maar door Kiki Bertens heeft het tennis weer een impuls gekregen. Internationale successen geven een sport een boost en dat komt het niveau ten goede. Met Keijzers praten de heren over de ins en outs van het tennis en over haar vereniging in het bijzonder.

De uitzending zal LIVE te horen zijn op RTV Hollands Midden, te vinden via 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radiokanaal) Uiteraard is alles wereldwijd te volgen via de website www.rtvhollandsmidden.nl

Foto: Altior-captain Thijs Noordsij tijdens RVC’33 – Altior © Letty Blanken

Voorbeschouwing zaterdagvoetbal 4B

Voorbeschouwing Zondagvoetbal 2C en 3A