Voorbeschouwing zaterdag 9 maart (Speelronde 17)

Van de redactie | Afgelopen week scoorden wij als redactie slechts 17 punten. De JRM Reizen Wedstrijd van de week voorspelden we goed, dat leverde 14 punten op. Je begrijpt, bij de rest zaten we er ver naast. Ofwel, de andere ploegen stelden ons flink teleur… We waren te positief. Behalve in het geval van Nicolaas Boys, zij bewezen ons ongelijk door te winnen van FC Oegstgeest, daar waar wij een punt hadden verwacht. Een tegenvaller als afgelopen week werkt direct door in onze voorspellingen van deze week. TAVV en Nicolaas Boys gaan punten pakken, alsook NSV’46 maar dat is omdat men een ‘kleintje’ treft. De andere ploegen krijgen een nederlaag voor de kiezen. Eens zien hoeveel punten ons dit oplevert, veel minder dan afgelopen week kan haast niet…

Nieuwkoop – VUC
Net wanneer je dacht dat Nieuwkoop zichzelf een goede dienst kon bewijzen door weer eens een driepunter bij te schrijven ging men op bezoek bij nummer laatst Kagia ook de bietenbrug op. En dat een week voor de ontmoeting met koploper VUC… Nieuwkoop zit in de problemen en dreigt in directe degradatienood te komen wanneer er niet snel punten worden gepakt. En dit laatste wordt natuurlijk een enorme opgave tegen de ongenaakbare koploper die samen met HVV en DONK gaat uitmaken wie de kampioen wort van deze tweede klasse. In ’s Gravenhage werd het een afgetekende 4-0 overwinning voor de thuisploeg en gezien die wedstrijd en de huidige stand reist de ploeg natuurlijk vol vertrouwen af naar De Dulen. Daar wacht dan weer een ploeg waarin het vertrouwen ontbreekt… Er staat dus een loodzwaar karwei te wachten voor Boris van Es en de zijne. Een overwinning lijkt ons dan ook haast onhaalbaar…
Poule-voorspelling van onze redactie: 0-3

TAVV – Soccer Boys
TAVV-trainer Ludo Pistorius omschreef het al als een belangrijke wedstrijd en dat kunnen wij alleen maar bekennen. De nummer zes tegen de nummer drie, maar doordat de verschillen zo klein zijn kunnen de rollen na deze wedstrijd zomaar omgedraaid zijn. De eerste zeven op de ranglijst lijken te gaan uitvechten wie er met de titel en de nacompetitietickets vandoor gaan. Soccer Boys heeft de eerste periode in elk geval al te pakken en kan zich gaan opmaken voor het ‘toetje’. Koudekerk, dat momenteel aan kop gaat, lijkt de tweede periode te pakken.
Eerder dit seizoen werd door TAVV in Bleiswijk verloren (2-1). Dat gebeurde in een matige wedstrijd zonder al te veel kansen. Vanuit Ter Aars oogpunt werd de wedstrijd zelfs omschreven als de slechtste van het seizoen. TAVV begint echter vol goede moed aan de return, het wist immers Zevenhoven in de derby te verslaan. Ondanks dat het spel niet hoogdravend was, geeft dit de equipe van Pistorius moraal. Desondanks denken wij dat er niet meer dan een gelijkspel in zit en houden we het bij een puntendeling.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

RKDES – Zevenhoven
In de thuiswedstrijd tegen RKDES ging Zevenhoven pas in de ultieme slotfase onderuit. Waar Zevenhoven sinds die tijd onderaan bungelt, is het voor RKDES vooral een seizoen met pieken en dalen. Het wisselt de mooiste resultaten met mindere af en dat resulteert momenteel niet verder dan de vijfde plaats. Afgelopen weekend won het bijvoorbeeld weer verrassend bij Koudekerk (1-2) en hierdoor blijft het in race voor de bovenste plaatsen. Ondanks dat Zevenhoven dus nog altijd de hekkensluiter is, heeft het nog altijd kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Bij een overwinning kan het namelijk zomaar over Lugdunum h eenwippen en ook het gat naar de nummer 12, wat zou resulteren in een plaats in de nacompetitie, is nog altijd overbrugbaar. DoCoS heeft slechts zes punten meer, daarbij moet wel gezegd worden dat ze afgelopen weekend pas voor het eerst verloren in 2024. Oftewel…de weg is om hoog ingezet door de Leidenaren, dus het is vanuit Zevenhoven perspectief te hopen dat deze lijn stagneert.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-0

Altior – BSC ’68
Half oktober troffen beide ploegen elkaar in Benthuizen en toen werden de punten netjes verdeeld zonder dat er ook maar iets aan de beginstand veranderd was na negentig minuten. BSC ’68 doet nog mee om de titel en is net als Aarlanderveen en Soccer Boys één van de naaste achtervolgers van koploper Koudekerk. Altior zal het deze lastige pot moeten doen zonder zijn aanvoerder én spelbepaler. Tom van der Weijden kreeg namelijk afgelopen weekend de rode kaart voorgeschoteld en zal het duel dus vanaf de tribune moeten bekijken… Dit is hoe dan ook op voorhand al een enorme aderlating. Arjan van der Laan kent nogal wat personele problemen en BSC ’68 treft dan ook een Altior dat allesbehalve op volle oorlogssterkte is. En dit is geen goed nieuws wanneer we naar de ranglijst kijken. De Langeraarders hebben punten nodig. Men staat in de gevarenzone en heeft nu nog zicht op de veilige plaatsen maar zal punten moeten blijven pakken wil het RVC en ASC niet uit het zicht verliezen. Dat wordt een hele opgave, zeker dit weekend. We zijn dan ook somber gestemd…
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-3

SJZ – Nicolaas Boys
SJZ – Nicolaas Boys is deze week de ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ en dat hebben de Nieuwveners vooral aan zichzelf te danken. Door de knappe overwinning op FC Oegstgeest is het aangesloten bij de groep achtervolgers en lijkt het samen met Meerburg, Warmunda en NSV’46 te gaan uitmaken wie er met het laatste nacompetitieticket aan de haal gaat. En dan gaan we er op dit moment gemakshalve even vanuit dat FC Oegstgeest de periode van aanstaand kampioen Teylingen overneemt. Een ploeg die zich in elk geval niet druk hoeft te maken om een periodetitel is SJZ. Zij wonnen de eerste periode al en zullen sowieso in de nacompetitie aantreden. Hopelijk hebben ze dan wel de vorm hervonden van de eerste acht wedstrijden, want sindsdien is de klad er behoorlijk ingekomen. In de tweede periode houdt het namelijk alleen ploegen als Alphen, Sporting Leiden en MMO onder zich en dit kunnen we toch niet echt hoogvliegers noemen… Na de winterstop werd door de ploeg uit Zoeterwoude alleen gewonnen van Stompwijk’92 en dit deden ze overigens wel met overtuigende cijfers. Op basis van de vorm zou je zeggen dat Nicolaas Boys een kans maakt om er met de drie punten vandoor te gaan en daar zetten wij dan ook op in.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

MMO – NSV’46
Door het verlies op eigen veld tegen Teylingen is de tweede periode gespeeld. De concurrent uit Sassenheim ging er met de prijs vandoor. Het is voor de Noordenaren nu zaak zo hoog mogelijk te gaan eindigen dit jaar om op die manier misschien nog de periode van Teylingen over te nemen wanneer zij kampioen worden. Óf men moet zelf de derde periode pakken. Deze start volgende week waardoor deze week in het teken zal staan van klimmen op de ranglijst. Tegen laagvlieger MMO zal de ploeg van Dennis Tijssen het chagrijn van zich af gaan spelen. Tenminste daar gaan wij vanuit. Men wil de kater van het mislopen van de periode graag wegspoelen en daarvoor is de ploeg uit Hoogmade de ideale tegenstander. Wij verwachten dan ook een ruime overwinning voor de Noordenaren.
Poule-voorspelling van onze redactie: 0-3

NOCKralingen – Sportief
Sportief doet nergens meer om mee. Degraderen kan niet en een plek bij de top-3 is ook verder weg dan gehoopt. Men richt zich naar eigen zeggen op de derde periode, die volgende week van start gaat in deze vijfde klasse. Deze week nog een duel zonder enige consequenties dus eigenlijk, hoewel een sportman er nooit zo naar zal kijken. Sportief mag in Rotterdam op bezoek bij NOC Krakelingen, de huidige nummer drie van de ranglijst die uitgespeeld lijkt wanneer we het over de titelkansen hebben. Toen de Rotterdammers in oktober Woerdense Verlaat aandeed deed men dit nog de koploper. Sportief bood knap weerstand, deed eigenlijk niks onder voor de opponent. Het duel eindigde dan ook in een gelijkspel, waar bij de mannen van Jan Wouters het gevoel leefde dat er meer in had gezeten. Inmiddels wacht Sportief al vijf wedstrijden op een driepunter, daar waar de tegenstander drie duels ongeslagen bleef. Wij verwachten dan ook een lastige middag voor Sportief en voorspellen een nipte nederlaag.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-2

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de vierde klasse A tussen Nicolaas Boys en SJZ.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Sportief komt tegen Stolwijk net tekort en gaat wederom in slotfase onderuit

Matig Nicolaas Boys keert zonder punten huiswaarts