Sportief komt tegen Stolwijk net tekort en gaat wederom in slotfase onderuit

Woerdense Verlaat | Sportief heeft de thuiswedstrijd tegen Stolwijk met 1-2 verloren. Wederom moest het in de slotfase een treffer slikken nadat het zelf ook wel degelijk kansen kreeg de wedstrijd in groen-wit voordeel te beslissen. Door het zesde verlies dit seizoen zakt de ploeg van Jan Wouters verder weg op de ranglijst.

De wedstrijd begon een kwartier later doordat Stolwijk-doelman Lorenzo Sloof in de warming-up zwaar geblesseerd raakte. Doordat een reservekeeper ontbrak nam broer Milan Sloof de honeurs onder de lat waar.was het de linksbuiten die de handschoenen trok.

Stolwijk opende furieus en leek binnen twee minuten al op voorsprong te komen, de voorzet van de linkerkant van het veld werd door Kees Okker verkeerd ingeschat waardoor de aanvoerder van Stolwijk binnen het doelgebied de 0-1 binnen leek te schieten, echter was het goalie Bjorn van der Laan die met een katachtige reflex en behulp van de lat een zeker doelpunt voorkwam. Het bleek slechts uitstel want in de vierde minuut was het alsnog raak. Stolwijk-aanvaller Tijs de Vos passeerde op schitterende wijze Robin de Vink en haalde vervolgens doeltreffend in de verre hoek uit.

Het was nog niet over met de aanvalsdriften van de bezoekers want een minuut later had het zomaar 0-2 kunnen staat nadat Marc Plug, na slordig balverlies op het middenveld, alleen op Van der Laan af mocht. De Stolwijker passeerde de goalie wel maar speelde de bal te ver voor zich uit waardoor het gevaar was geweken. De Stolwijkse storm ging liggen en Sportief kwam langzaam maar zeker wat meer in de wedstrijd. Een lange bal van Quinten Langelaan leek een simpele prooi voor Sloof maar hij besloot de bal weg te boksen. Dit leverde Daan Koot balbezit op die de bal over de goalie heen stiftte, maar zijn inzet kon nog net van de doellijn worden gekopt. De volgende mogelijk was wederom voor Koot, na een goede lange bal van Florian Nieuwkoop nam hij het leer prachtig mee maar zag zijn inzet rakelings over het doel van Sloof gaan. Jorg van der Laan was twaalf minuten voor rust het dichtstbij de gelijkmaker maar zijn kopbal, na een prachtig aangesneden vrije trap van Koot, werd door Sloof met de vingertoppen en de lat gekeerd. De laatste kans was ook voor Sportief maar een vrije schietkans was niet aan topscoorder Koot besteed, zijn inzet ging dan ook ruim voorlangs.

“De openingsfase was even puur overleefden, daarna herpakken we ons aardig”

Uitblinker Bart van Middelkoop zag Stolwijk furieus startten

De tweede helft begon Sportief wel sterk. De uitblinkende Bart van Middelkoop schoof door naar het middenveld en dit resulteerde negen minuten na de thee in de gelijkmaker. Justin Verkerk werd de diepte ingestuurd kapte zijn tegenstander uit en werd onreglementair gestopt door een verdediger. Uiteraard meldde topscorer Koot zich weer voor de strafschop en ook dit keer faalde hij niet

Een kwartier voor tijd kreeg Stolwijk de eerste echte grote kans in het tweede bedrijf en was het aan doelman Van der Laan te danken dat de stand gelijk bleef. Sportief was in de slotfase via Van Middelkoop zeer dichtbij de winst ware het niet dat inval-doelman Sloof wederom knap redde. Twee minuten later viel de winnende aan de andere kant wél. Een voorzet kon niet goed worden weggewerkt waarna de bal van dichtbij in de verre hoek kan worden geschoven. Het slotoffensief van de ploeg van Jan Wouters mocht niet meer baten.

Uitblinker Bart van Middelkoop: “We beginnen slecht aan de wedstrijd en worden de eerste minuten eigenlijk compleet overlopen. Dit was even puur overleven toen de 0-2 niet viel en de storm ging liggen herpakken ons denk ik aardig. Uiteindelijk komen we de tweede helft goed terug en krijgen we kansen om het duel te beslissen. Die valt niet, maar dan is het des te meer zonde dat we de laatste goal eigenlijk gewoon weggeven…”