SV Nieuwkoop versterkt selectie, ziet sterkhouders aanblijven en hoopt op jawoord jongelingen

Nieuwkoop | SV Nieuwkoop presenteerde deze week op de clubwebsite de voorlopige selectie voor aankomend seizoen. De technische verantwoordelijken wisten eerder al Arjan van der Laan te strikken als opvolger van Boris van Es, nu zijn zij er ook in geslaagd om onder meer twee spelers van ARC naar Nieuwkoop te krijgen en zien zij ook de meeste sterkhouders van afgelopen successeizoen ondanks deze mindere campagne aanblijven.

Van ARC komen Thom Kroese en Thijs Spanjer over. Beide spelers maakten dit seizoen veelal als invaller in de 4e divisie hun minuten en kiezen nu dus voor een verblijf op Sportpark de Dulen. Ook Tjerk Huis wordt ook toegevoegd aan de equipe van Van der Laan. Huis is een oude bekende want de Nieuwkoper speelde op jonge leeftijd in de jeugd van Nieuwkoop, waarna hij naar SV Argon vertrok. Hij komt nu over van UIS Prairie Stars waar hij in Springfield, Illinois in het Amerikaanse collegevoetbal actief is.

Naast deze nieuwe aanwinsten hebben meerdere spelers uit de huidige selectie aangegeven nog een seizoen te blijven. De meest opvallende naam in dat rijtje is die van routenier Mike Boelee. De oud-speler van onder meer Telstar gaat zo op voor zijn derde seizoen in het Nieuwkoopse oranje.

Ook ontbreken er een aantal namen op de voorlopige lijst. De opvallendste namen zijn daarbij die van jongelingen Sam van der Hoorn en Noë Esselink. Beide beleefden afgelopen seizoen een stormachtige doorbraak en staan naar verluid op de radar van meerdere clubs die op het hogere amateurtoneel actief zijn. Ook vorige seizoen werd er vooral aan eerstgenoemde al veelvuldig getrokken. Voor Nieuwkoop is het te hopen dat zij behouden kunnen blijven al gloort er voor beide talenten natuurlijk een mooie toekomst en zal men dit hen ook zeker gunnen wanneer zij die stap nemen.

Hoe dan ook kan Van der Laan over een mooi samengestelde selectie beschikken.

Voorlopige A-selectie SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein
Pluk Vijfhuizen
Demian van der Lek
Mike Boelee
Lucas Kooij
Thom Kroese
Rick Pouw
Sem Meertens
Thijs Rekelhof
Dave Verhage
Joris Verweij
Boy Vork
Chiel Groenewoud
Stan Boekel
Tjerk Huis
Sam Vijfhuizen
Auke Westerduin
Robin Voorend
Melvin van den Hooren
Thijs Spanjer

Door: Luuk Valentijn | Bron: svnieuwkoop.nl

TAVV opnieuw met minimaal verschil onderuit

Voorbeschouwing zaterdag 6 april (Speelronde 20)