Voorbeschouwing zaterdag 30 september (Speelronde 2)

Van de redactie | Het was een openingsweekend van uitersten. NSV’46 zag zijn wedstrijd worden afgelast wegens het ontbreken van een arbiter. Vier van de overige zes clubs verloren, Nieuwkoop wist na een achterstand nog de punten veilig te stellen en TAVV verraste (gezien de voorspellingen) ons en het gros van onze lezers met een overwinning op Aarlanderveen. Dit weekend staan er weer mooie potjes op het programma. Kijkend in onze glazen bol zien wij maar liefst vier van de zeven wedstrijden in een remise eindigen. Of we dit goed hebben zullen we zaterdag rond de klok van 16.30 weten… We hopen uiteraard op meer punten!

HVV – Nieuwkoop
Nieuwkoop pakte ondanks een matige wedstrijd toch de volle buit tijdens de thuiswedstrijd tegen RCL. Wel zullen Boris van Es en de zijnen beseffen dat het een heel stuk beter zal moeten dan afgelopen weekend wil het vaker aan de goede kant van de score staan. Nieuwkoop wist afgelopen seizoen menig tegenstander op felheid te kloppen waarna het prima veldspel de doorslag gaf. Juist op het eerste vlak moesten de oranjehemden hun meerdere erkennen in RCL, dat feller en gretiger leek. Nieuwkoop herstelde zich in het laatste kwartier maar moest ook toezien hoe zowel Mike Boelee als Rick Pouw tegen een rode kaart aanliepen. Pouw kreeg twee wedstrijden schorsing voor zijn doldrieste actie. De ervaren Boelee kreeg tweemaal geel en zou dus één duel moeten brommen, ware het niet dat hij na zijn uitsluiting blijkbaar zo over de schreef ging dat ook nog een directe rode kaart volgde… Hierdoor zal hij nog twee extra wedstrijden op de blaren moet zitten. Van Es zal dus noodgedwongen achterin moeten gaan schuiven voor de ontmoeting met HVV. ‘De Koninklijke’ wist op bezoek bij het CSW van oud-Nieuwkoop trainer Michel Strating zijn seizoensopener ook te winnen wat dit zeker tot een interessant duel maakt. Door het ontbreken van enkele belangrijke steunpilaren denken we niet dat het Nieuwkoop gaat lukken Den Haag met de volle buit te verlaten en houden we het op een puntendeling.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Lugdunum – Altior
Altior gaat komend weekend in Leiden op bezoek bij Lugdunum dat net als de Langeraarders in de seizoensouverture niet wist te winnen. De ploeg van Arjan van der Laan treft in de Leidenaren een ploeg dat soms tot grote hoogte kan rijken maar het net zo goed weer weken kan laten afweten. Afgelopen seizoen waren de groenhemden tijdens de winterstop nog de lijstaanvoerder van de derde klasse. Toen het direct na de winterstop de latere kampioen Nieuwkoop trof was het verval ingezet. Op de slotdag trof men de oranjehemden wederom en kreeg het met maar liefst 9-1 een ongenadig pak op de broek. Voor Altior zullen er dus ook zeker kansen komen, zeker wanneer het de druk er op krijgt bij de opponent en de aanvallers in stelling kan brengen. Scoren doet Altior namelijk bijna altijd. Omdat het thuisvoordeel ontbreekt houden wij het ook hier op een gelijkspel in Leiden.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-2

Zevenhoven – ASC
Zevenhoven kreeg tegen RVC ’33 in de 89e minuut de deksel op de neus, waardoor het met lege handen huiswaarts keerde. De ploeg van Danny ter Hoeve had minimaal een punt verdiend, vooral de eerste helft zag er veelbelovend uit. ASC, de tegenstander van aankomende zaterdag, verraste op eigen veld het vooraf hoger ingeschatte Koudekerk met overtuigende cijfers: 3-0. Bij rust stond de Ajax Sportman Combinatie al op een 2-0 voorsprong en de derde treffer viel in de slotminuut en was er vooral één voor de statistieken. De Oegstgeestse formatie zal in elk geval vol vertrouwen afreizen naar Zevenhoven. De geelhemden kunnen echter vertrouwen op het thuisvoordeel, aangezien ze het hele afgelopen seizoen op eigen veld ongeslagen blijven. Misschien een beetje chauvinistisch, maar wij vullen een ‘ééntje’ in bij onze voorspelling.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Koudekerk – TAVV
Voor Koudekerk mondde de seizoensopening uit in een grote teleurstelling. Hoe anders was dat voor TAVV. Het strijdplan pakte fantastisch uit en daardoor wist men titelkandidaat Aarlanderveen met 2-1 te verslaan. We zijn dan ook benieuwd of ze de speelwijze van afgelopen weekend doortrekken of meer van eigen kracht uitgaan. De overwinning moet het vernieuwde TAVV echter veel vertrouwen geven. Eric van der Hout lijkt een niveautje lager zijn scorende vermogen van twee seizoenen terug weer gevonden te hebben, want hij wist direct tweemaal het net te vinden en zich bovenaan de topscorerslijst te nestelen. Op basis van de uitslag uit de eerste speelronde moeten we TAVV eigenlijk wel op een overwinning zetten, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Ook denken wij dat Koudekerk op eerherstel uit is. We houden het dan ook op een gelijkspel.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Woubrugge – Nicolaas Boys
Woubrugge wist tijdens de seizoensouverture de derby tegen promovendus MMO met 0-2 te winnen. De ploeg van Joey Rietbroek begint dan ook met een uitstekend gevoel aan de thuiswedstrijd tegen Nicolaas Boys. De Nieuwveners deden zichzelf op eigen veld te kort tegen Roodenburg. Vorig seizoen kwamen Woubrugge en Nicolaas Boys ook al twee keer tegen elkaar uit. Beide wedstrijden eindigde toen in een 2-3 overwinning voor de bezoekers, dus op papier lijken beide ploegen aan elkaar gewaagd te zijn. Wel moet daarbij vermeld worden dat Nicolaas Boys hoger op de ranglijst eindigde, aangezien Woubrugge zijn vege lijf pas in de nacompetitie wist te redden. Op basis van de uitslagen van vorig seizoen, gaan we ook nu voor een uitoverwinning. Ditmaal wordt het – volgens ons -geen 2-3 maar scoren beide ploegen een goaltje minder. De wedstrijd is door onze redactie omgedoopt tot de JRM Reizen Wedstrijd van de Week.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

NSV’46 – Sporting Leiden
Voor NSV’46 start de competitie pas dit weekend. Afgelopen weekend was men bezig met de warming-up toen bekend werd dat er op bezoek bij Floreant niet afgetrapt zou gaan worden. De leidsman zei op het laatste moment af en een vervanger invliegen zou te lang gaan duren. De Noordenaren starten nu dus met een thuiswedstrijd en mogen voor eigen publiek laten zien dat zij één van de titelkandidaten zijn. Op bezoek komt Sporting Leiden, dat de competitie desastreus begon. Op eigen veld kreeg het een oorwassing van jewelste en moest men lijdzaam toezien hoe buurman Meerburg middels een 0-7 overwinning de punten meenam. Sporting Leiden, dat vorig seizoen nog in de derde klasse actief was, zal meer hebben verwacht van hun start een niveautje lager. NSV’46 zal waarschijnlijk een team treffen dat zich wil revancheren. Desondanks denken wij niet dat men opgewassen zal zijn tegen een eveneens zwaar gemotiveerd NSV’46.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

Sportief – Moordrecht
Sportief krijgt Moordrecht op bezoek dat afgelopen weekend uithaalde tegen Moerkapelle, een ploeg die afgelopen seizoen nog in de vierde klasse actief was. Op Sportpark ’t Ambacht werd het maar liefst 6-1 voor de thuisploeg dat hierdoor nu ook de lijstaanvoerder is. De ploeg van Jan Wouters kende geen goede start en leed op bezoek bij WDS een 3-1 nederlaag. Hiervoor zal men zich direct willen revancheren en dit is nodig ook. Sportief weet dat het zwaarder wordt dan afgelopen seizoen toen er in MMO slechts één concurrent was, en zal wederom een rol van betekenis willen gaan spelen. Een nacompetitieticket is hierdoor een logische doelstelling. Het is aan Wouters om met het juiste strijdplan te komen. Hij heeft ten opzichte van afgelopen seizoen door het vertrek van enkele steunpilaren wat wijzigingen doorgevoerd in de opstelling en zal na zijn late start als trainer nog wat zoekende zijn naar de gewenste formatie. Wij vullen ook hier een gelijkspelletje in…
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-2

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de vierde klasse A tussen Woubrugge en Nicolaas Boys.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

0172SPORT, Tom van der Weijden, Altior

Altior ziet debuut op zaterdag in het water vallen

Daan Koot loodst Sportief in waar spektakelstuk langs Moordrecht